ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ στο ΠΝ και στο ΝΝΑ

Εδώ και αρκετό καιρό η ΕΣΤΙΑ αντιμετωπίζει επιτυχώς , τις συνέπειες του αχαρακτήριστου ν 3257/2004, ο οποίος «βοήθησε» να ικανοποιηθούν πρόσωπα μιας συστημικής ΜΚΟ.

Μαζί με τα χλωρά όμως καίγονται και τα ξερά και ευκαιρία να κάνουν την αρπαχτή τους βρήκαν διάφοροι παρεπιδημούντες…Αναμεσά τους και διάφορες ντροπές της άλλοτε ακμαίας ιδέας της Στρατ. Ιατρικής.

Η συνταγή ήταν και είναι μια…πουλάμε το σύνολο των Στρατιωτικών Ιατρών ως κρέας και εμείς, οι παππούδες, παραμένουμε μέχρι να μας θυμηθεί ο Χάρος ως «Εν Ενεργεία» ,  διότι είναι καλό να μην φεύγεις απο το «μαγαζί γωνία»…Ταυτόχρονα, για να μην υπάρχουν αντιδράσεις διαφθείρουμε και τους «νεαρούς και απονήρευτους ιατρούς», κλεινοντάς τους το μάτι και λεγοντάς τους ότι: θα έρθει και η σειρά σας….

Η ΕΣΤΙΑ έχει εμμονή με το δίκιο και τον νόμο…τον καταστατικό νόμο, όχι τα ψηφίσματα μικροομάδων που εξυπηρετούν συμφέροντα και μην τολμήσει κανένας να πει οτι αυτό είναι θεωρία συνωμοσίας…για να μην ανατρέξουμε στα πρακτικά της Βουλής.

Υπάρχουν έγγραφα παραδείγματα όπου κάποιοι εγκαλούν, κατά πως λέει η δική τους εκδικητική αντίληψη και αντί να απομακρυνθούν από τα καθήκοντά τους, μετατίθενται στο εξωτερικό για τριπλές απολαβές ενάντια στο Ορθό και στο Πρέπον. 

Η ΕΣΤΙΑ έφτασε μέχρι τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας και κατήγαγε νίκην λαμπράν εις βάρος των απίστευτων αυτών τύπων που συνεχίζουν να κυκλοφορούν ένστολοι.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι όταν ο ILO έστειλε επιστολή διερεύνησης που έφτασε στο ΑΝΣ, εντός του ΑΝΣ έγινε η συζήτηση για το τι θα κάνουν με τον Πλωτάρχη Μπέχλη…να τον τιμωρήσουν πειθαρχικώς;;; να τον στείλουν στο Ναυτοδικείο;;; ετέθη και το εξής ερώτημα έν έτει 2021…. Έχει δικαίωμα μια Επιστημονική Νομική Προσωπικότητα να στέλνει επιστολές σε διεθνείς οργανισμούς;;; Έχουν οι στρατ. ιατροί δικαίωμα να συστήνουν ένωση;;;Κάποιοι κυριολεκτικά που σιχαίνονται την νομιμότητα και το Δίκαιο, νομίζαν ότι ζουν σε εποχές λογοκρισίας όπως αυτές κατά τις οποίες φοίτησαν στην ΣΝΔ και τους έμεινε το «χούι»

Για την ιστορία και για να καταλάβετε τι θα επακολουθήσει και τώρα, ερωτήθη κάποια που έχει ορισθεί ως νομικός σύμβουλος και δεν έχει τελειώσει καν νομική, ποια είναι η αξία της προσφυγής μας…και απήντησε, πριν βγεί η απόφαση της ILO…“σκουπιδόχαρτο”, να τονιστεί, οτι μετά την απόφαση της ILO που προφανώς την προσφυγή μας δεν την θεωρήσαν “σκουπιδόχαρτο”, συνεχίζει να υφίσταται ως νομικός σύμβουλος, ενω ακόμα και απο αυτό μόνον θα έπρεπε να βρεθεί σε κάποια άλλη θέση…πχ υπεύθυνη υγιεινής και ασφάλειας με έμφαση στα αφοδευτήρια, (και αυτό δεν είναι υποτιμητικό καθώς όπως έχουμε γράψει ΕΔΩ το πρόσωπο κάνει την θέση και όχι το αντίθετο) διότι η ILO δια της αποφάσεώς της απέδειξε ποιοι κοντύτερα στην χωματερή αξιών βρίσκονται, τους οποίους όμως επιμένει η εν λόγω ηγεσία….να τους συμβουλεύεται και για αυτό θα τεντώνεται όλο και περισσότερο.

Το δις εξαμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού….αφού κάποιοι βλέπουν ότι από νομικές συμβουλές έχουν «τσουρουφλιστεί», γιατί δεν αλλάζουν συμβούλους;;

Ξεχάσαμε όμως….τους συμβούλους τους έχουν για να «συντονίζουν» το έγγραφο και να «νομιμοποιούν» τις αποφάσεις τους.

Σήμερα ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε αυτό που μέσα απο την άναρχη και αυθαίρετη σκέψη κάποιων που δεν είναι στην ενέργεια, υλοποιείται εδώ και χρόνια εις βάρος της εκπαίδευσης των Στρατιωτικών Ιατρών και αποτελεί μνημείο αθλιότητας, συγκάλυψης και υπάρχει μόνον και μόνον διότι οι ίδιοι οι νέοι Στρατιωτικοί Ιατροί, εως τώρα δεν τολμούσαν να ζητήσουν προστασία από το νομικό οπλοστάσιο της Ελληνικής Δημοκρατίας…και αυτό γιατί μπορεί να μην είμαστε Δυτική Ευρώπη ή Αμερική, αλλά δεν είμαστε και Σοβιετική «Δημοκρατία», όπου ο Πρόεδρος μας θα βρισκόταν σε κάποιο γεφύρι χτισμένος, αν και λίγο δύσκολο για τον συγκεκριμένο.

Οι Στρατιωτικοί Ιατροί σε κάποια φάση της εκπαιδευσής τους και προς απόκτηση ειδικότητας συνεχίζουν σε πολιτικό νοσοκομείο. Με βάση τα επίσημα έγγραφα και μόνο, παύουν «να εργάζονται» σε στρατιωτικό νοσοκομείο ή σε στρατιωτική υπηρεσία στις οποίες ανήκουν μόνο «διοικητικά», δηλαδή η επαφή με το Πολεμικό Ναυτικό όσον αφορά μέριμνα ή / και επικοινωνία, εκτελείται μέσω αυτών των Υπηρεσιών.

Δεν σημαίνει ότι αυτός που παρακολουθείται από την Ναυτική Διοίκηση Βορείου Ελλάδος και είναι σε Νοσοκομείο της Θράκης, θα πάει να εκτελεί υπηρεσίες στην Θεσσαλονίκη, ομοίως και αυτός που είναι στο Πανεπιστημιακό των Ιωαννίνων, δεν θα εκτελεί υπηρεσίες στην Ναυτική Διοίκηση Ιονίου επειδή σε αυτήν ανήκει «διοικητικά». Άλλο το ένα…άλλο το άλλο.

Οι Στρατιωτικοί Ιατροί τοποθετούνται σε άλλη κρατική υπηρεσία, εν προκειμένω σε δημόσιο νοσοκομείο, προς το οποίο απαιτείται να παρέχουν τις υπηρεσίες τους και μόνον προς αυτό.

Για αυτόν τον λόγο, όπως λένε οι Πράξεις της Πολιτείας, τον τακτικό του μισθό τον λαμβάνει από το Π.Ν. στο οποίο υποχρεούται – μετά την ειδικότητα – να παραμείνει για σειρά ετών χωρίς δικαίωμα να φύγει, ενώ τις εφημερίες του τις πληρώνεται από το Κρατικό Νοσοκομείο στο οποίο έχει «τοποθετηθεί» κατά το λεκτικό των Υπουργικών Αποφάσεων.

Ουδεμία διοικητική σχέση δεν έχουν με την προηγούμενη τοποθετησή τους, όσον αφορά την εκτέλεση των υπηρεσιών, που κατά κανόνα ήταν το ΝΝΑ, αλλά και οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία..π,χ. η ΒΕΝ ΝΟΚ. Φανταστείτε ο Διοικητής της ΒΕΝ να καλεί τον προηγούμενο ιατρό της μονάδας που έχει μετατεθεί και να εκδίδει υπηρεσίες για αυτόν ασχέτως του που βρίσκεται.

Εμφανιζόταν λοιπόν το ΝΝΑ του οποίου ο Δντης εκδίδει διαταγές στον αέρα και παραγγέλει (κατά το λεκτικό του Δντη ΝΝΑ) απο τον τοποθετημένο αλλού αξκό [Φ. 071.80/12/857/Σ.403/23 Ιαν 2020 – ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ] να αφήσει την υπηρεσία του στην κανονική του τοποθέτηση και να αναλάβει υπηρεσία ….εκεί που ΔΕΝ είναι η υπηρεσία του.

Με την γνωστή ομερτά που ανεπισήμως ισχύει και με τις ψευδουποσχέσεις προς τους νέους και απονήρευτους Στρατ. Ιατρούς, αλλά και επειδή ως τώρα έλεγαν όλοι…άντε να κάνουμε και μια επιπλέον εφημερία και δεν βαριέσαι… αυτή η μηχανή συνεχίστηκε έως τώρα.

Τώρα όμως κάποιοι αποφάσισαν να βοηθήσουν στην εφαρμογή των Νόμων της Πολιτείας και να συνεχίσουν να υπηρετούν εκεί που έχουν τοποθετηθεί χωρίς να πηγαινοέρχονται στην προηγούμενη υπηρεσία τους.

Δεν μας είπε ο Δντης του ΝΝΑ, όμως, από ποιο «πουγγί» θα πληρώσει τις «έξτρα υπηρεσίες» που «παραγγέλει» με το έγγραφό του;;

Εκτός αν σκέφτεται να δώσει «απαλλαγές» μετά από 24ωρη βάρδια, που προβλέπει η Υ.Α./ΥΠΕΘΑ, η οποία, όμως, δεν αφορά Αξιωματικούς τοποθετημένους σε άλλα Νοσοκομεία και αυτό γιατί το εργάσιμο από το οποίο θα «απαλλάσσονταν» είναι «αλλουνού παπά ευαγγέλιο», του Δημόσιου Νοσοκομείου δηλαδή.

Αυτό που προκύπτει μέχρι σήμερα, είναι ότι ο Δντης ΝΝΑ θέλει «αναγκαστική εργασία» το έτος 2021, ενόψει κρίσεων και προαγωγών ικανών και εντίμων Αξιωματικών οι οποίοι έχουν ορκισθεί να «υπηρετούν την Ελληνική Δημοκρατία, τους Νόμους της και τα Ψηφίσματά της».

Είναι σαν κάποιος να παίρνει μετάθεση σε άλλη υπηρεσία και να του ζητούν να κάνει υπηρεσία και στην νυν και στην προηγούμενη θέση του.

Ας το σκεφτούμε για οποιονδήποτε στρατιωτικό, εαν είναι νόμιμο και εφαρμόζεται να τοποθετείται σε μια θέση και να εκτελεί υπηρεσία και στην νέα του θέση και στην παλιά.

Γελάει όλος ο νομικός κόσμος…ο κανονικός νομικός κόσμος και όχι οι υποτακτικοί μη νομικοί που έχουν βαφτιστεί «νομικοί», οι οποίοι δεν προέρχονται από Νομική Σχολή…και πάλι με κάποια νομικά τερτύπια, κάποιοι απόφοιτοι διαφόρων ΑΕΙ, εκτός των τριών Νομικών Σχολών, βαφτίστηκαν «Νομικοί Σύμβουλοι των Ε.Δ.» με γνωστούς τραγέλαφους.

Κάποιοι σήμερα που στοιχειοθετείται το παρόν, κατά την πάγια πρακτική, σκέφτονται να ενεργοποιήσουν την «Κλήση σε Απολογία» για εκφοβισμό, μπορεί να το έχουν και ήδη κάνει. Είναι ο ορισμός της κατάχρησης εξουσίας…

Ξεχνούν ότι η Κλήση σε Απολογία εφαρμόζεται όταν κάποιος ΔΕΝ εκτελεί τα νόμιμα….

και ΟΧΙ για να νομιμοποιήσει την παρανομία και τις ΕΚΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ διαταγές.

Τους περιμένουμε με ευρεία κοινοποίηση κάθε τέτοιου εγγράφου(…!!) και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Η ΕΣΤΙΑ έχει αποδείξει ότι εφαρμόζει το εξής δόγμα.

ΕΠΙΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

ΤΑΧΕΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

ΠΟΛΥΕΠΙΠΕΔΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Θα σας πούμε λοιπόν τώρα τι θα γίνει.

Στα γραφεία μας βρίσκονται 4 φάκελοι οι οποίοι είναι ακόμη ανοιχτοί διότι αναμένουμε τα τελευταία στοιχεία.

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ 

Έχει ότι απαιτείται για την προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια.

Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ 

Εμπεριέχει ό,τι απαιτείται για καταφυγή στις εισαγγελικές αρχές εναντίον του προσώπου, η των προσώπων που εμπλέκονται στις εμπαθείς και παράνομες πράξεις.

Ο ΤΡΙΤΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ

Έχει όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για το εμπλουτισμό της ήδη κερδισμένης μας προσφυγής στην ILO με την οποία έχει αναπτυχθεί μια ιδιαίτερη εποικοδομητική προς το δίκαιο, σχέση.

Ο ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ

Δεν θα σας πούμε τι έχει, παρά μόνον τα στοιχεία απο τους προηγούμενους και κάτι επιπλέον και θα πάει εκεί που κάποιοι δεν περιμένουν.

Κάτι ακόμα. 

Η ΕΣΤΙΑ εκ του καταστατικού της, αλλά και ως Νομική Προσωπικότητα που απολαμβάνει Συνταγματική Προστασία, την οποία, ως γνωστόν, ορισμένοι ΔΕΝ σεβάστηκαν, δικαιούται – αν δεν υποχρεούται – να επισημαίνει τις παρανομίες και αυτό το εκλαμβάνουμε ως ηθική υποχρέωση…. (όροι άγνωστοι για κάποιους)

Είναι προφανές ότι κάποιοι υπολογίζουν ότι για τις «διοικητικές ζημιές» θα τα φορτώσουν στον Κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή στην πλάτη του δύσμοιρου Λαού, καθώς νομίζουν ότι δεν έχουν προσωπικές ευθύνες όπως θα είχαν σε «Αστικά Δικαστήρια»….θα υπάρξουν εκπλήξεις, (η ΕΣΤΙΑ δεν υπάγεται στα στρατ. δικαστήρια…) για πολλά χρόνια καθώς τα χρέη ενός Φυσικού Προσώπου πηγαίνουν στα τέκνα, εκτός – για να κάνουμε και λίγο κληρονομικό Δίκαιο – αν αυτά αποποιηθούν κάθε χρέος και περιουσία των γονέων.

Συμπερασματικά αναφέρουμε τα εξής:

1.Κανένας στρατιωτικός δεν υποχρεούται να εκτελεί εντολές της προηγούμενης υπηρεσίας του.

2. Κανένας στρατιωτικός δεν μπορεί να υπάγεται σε 2 υπηρεσίες και να εκτελεί ανεύθυνα υπηρεσίες και στις 2.

3. Είναι καιρός το ΥΠΕΘΑ να λάβει θέση για τα παρόντα και για όσα έχουν γραφτεί ΕΔΩ και ΕΔΩ και να προστατεύσει την Αριστεία των Ιατρών της ΣΣΑΣ, η οποία βάλλεται από κάποιους που ευεργετήθηκαν από συγκεκριμένο χώρο που την σιχαίνεται.

4. Ο ν 3257/2004, δηλώνει σαφέστατα ότι ο χρόνος εκπαίδευσης δεν προσμετράται στην παραγραφή της υποχρέωσής μας, που σημαίνει ότι με την εξ’ αντιδιαστολής δικαίου ερμηνεία, ότι δεν υφίσταται κάποια υποχρέωση όταν βρίσκεσαι σε πολιτικό νοσοκομείο.

Η ΕΣΤΙΑ πιστή στον σκοπό της και αγωνιζόμενη ώστε οι νεώτεροι Στρατιωτικοί Ιατροί να μην υποστούν τις αθλιότητες που υπέστησαν οι παλαιότεροι, επιμένοντας στην προσπάθεια αποτροπής της όποιας διαφθοράς που συντελείται προς το νέο αίμα των Στρατιωτικών Ιατρών, θα συνεχίσει και θα ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε  και μάλιστα ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΤΟ.

 ΥΓ προς τα μέλη μας που ανήκουν στον ΣΞ και στην ΠΑ

Ακριβώς ότι ισχύει για το ΠΝ, ακριβώς το ίδιο ισχύει και για εσάς.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ, ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΚΙΝΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΣΑΣ, Η ΕΝΩΣΗ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ.

Παρά το γεγονός ότι είμεθα λάτρεις της Ιστορίας και της Μυθολογίας, αυτή τη φορά  δεν επιλέξαμε θέμα απο αυτές.

Στην εικόνα θέματος, λοιπόν, πολεμικό πλοίο που βουλιάζει και γίνονται προσπάθειες ρυμουλκισής του στα αβαθή,  μήπως και σωθεί…

Να φταίει άραγε ο καπετάνιος;;; ή και αυτοί που ενω προφανώς είναι άσχετος, τον έβαλαν σε αυτήν την θέση;;;…. Γιατί δεν έγειρε το πλοίο με τους προηγούμενους καπετάνιους;;;

Τροφή για σκέψη…για όσους σκέφτονται.