ΠΩΣ «ΤΙΜΩΡΕΙ» Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Το θέμα με την ΕΣΤΙΑ και την τιμωρία (Tι…μωρία!!!) και το εμπαθές κυνήγι των Στρατιωτικών Ιατρών το είχαμε αναδείξει ΕΔΩ.

Σήμερα έχουμε στα χέρια μας διοικητικές πράξεις με ονοματεπώνυμο οι οποίες αποδεικνύουν ακόμα περισσότερο τα όσα λέμε και επειδή πρόκειται για δημόσια όργανα που ασκούν δημόσια εξουσία, κατά τα διδάγματα της Νομικής Επιστήμης, αυτές ΔΕΝ πρέπει να μένουν κρυφές, ακριβώς επειδή δεν στηρίζονται στους Νόμους.

Η τιμωρία Στρατιωτικών Ιατρών εν έτει 2021 επειδή είναι μέλη Επιστημονικής Ενώσεως, η οποία με την σειρά της είναι μέλος Ευρωπαϊκής όμοιας, προσδιορίζει την κατάντια των οικείων θεσμών, κάποιοι επειδή έρχονται σε επαφή αποκλειστικά και μόνο με ιατρούς που χρωστάν και ως εκ τούτου είναι πρόθυμοι για όλα, θεωρούν ότι και οι υπόλοιποι είναι ακριβώς ίδιοι. …Στην ΕΣΤΙΑ δεν χρωστάμε τίποτα, τις θέσεις μας τις έχουμε επειδή παλέψαμε για να τις πάρουμε, τις κατακτήσαμε δεν μας τις δώσαν….και δεν εξαρτώμεθα και απο αυτές.

Πιστεύουμε ότι το πρόσωπο είναι αυτό που δίνει αξία στην θέση και όχι η θέση εις το πρόσωπο. Η ποιότητα κάποιου παραμένει, με η χωρίς θέση….για αυτό και κάποιοι τρέμουν μη βρεθούν εκτός πλασματικής εξουσίας …τους τρομάζει η πραγματικότης. Παράλληλα, δεν έχουν την σωφροσύνη να αποφύγουν τις συγκρούσεις με ανθρώπους που δεν τους μοιάζουν και όταν συμβεί αυτό…αρχίζουν τα παρατράγουδα. Ομιλούμε γενικά χωρίς να θίγουμε ονομαστικά κάποιον, όμως όλοι γνωριζόμαστε και το κυριότερο ο καθένας εξ αυτών που εστράφησαν παρανόμως εναντίον της ΕΣΤΙΑ του Προέδρου της και των μελών της, ξέρει τους σκελετούς που έχει κρυμμένους στην ντουλάπα του.

Η Επιτυχία της Ενώσεως εναντίον του καταχρηστικού νόμου 3257/2004 και των συμφερόντων που εξυπηρετεί έχει ενοχλήσει πάρα πολύ, ενώ, ταυτόχρονα, αποδεικνύει ότι οι υπερήλικες, όταν λέν κρατήστε μας ένα «χρονάκο» παραπάνω διότι εμείς ελέγχουμε το Υγειονομικό, ψεύδονται…..διότι ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ και πλέον με όλα αυτά στερούνται και της όποιας αξιοπιστίας, διαφορετικά δεν θα φτάναμε μέχρι την ILO.

Η Κακομοιριά αυτής της συμπεριφοράς δεν δικαιώνει τις επιλογές που κάναμε όλοι μας στα 18, η ιεραρχική υποταγή σε παράνομες πρακτικές, από μια ηλικία και μετά, προκαλεί τουλάχιστον οίκτο. ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

Επι του προκειμένου θέματος, οι αναφορές μας γίνονται  πάντα  με στοιχεία και έγγραφα, προκειμένου να καταλάβει και η Κοινή Γνώμη και αργότερα και οι Δικαστικές αρχές ότι τα παραπάνω ΔΕΝ είναι «αίολες υπερβολές», αλλά πραγματικότητα, η οποία πρέπει να αξιολογηθεί από την Πολιτεία και γιατί όχι και από αρμόδια Διεθνή Όργανα, στα οποία έχουμε πλέον την τεχνογνωσία να προσφεύγουμε και αυτός είναι ο έντιμος λόγος των, κάτωθι, αναγραφομένων.

Μέλη μας ενεκλήθησαν από τον Δντη του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών επειδή έλαβε ένα έγγραφο από το ΓΕΝ, το οποίο ΟΥΔΕΠΟΤΕ επέδωσε στους εγκαλουμένους παρά το γεγονός ότι το εμφάνισε ως «σχετικό» στην έγκλισή του [ναι…καλά διαβάσατε..πρόκειται περί ευθείας προσβολής της δικαιοσύνης, καθώς η γνώση των εγγράφων είναι το τελευταίο καταφύγιο του διωκόμενου, το οποίο ΓΕΝ και ΝΝΑ το αποκρύπτουν].

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΛΗΘΕΣ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΩΡΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ

Είναι ένα πραγματικό γεγονός για το οποίο θα δώσουν λόγο οι δημιουργοί του .

Έτσι γίνεται στις Δημοκρατίες.

Τα μέλη μας, ως όφειλαν ενώπιον της αξιοπρέπειας και του Δικαίου, υπέβαλαν τις απολογίες τους, με τις οποίες, όμως, ο Δντης ΝΝΑ δεν ασχολήθηκε και υπέβαλε ποινή.

Γεγονός, καθώς έτσι προκύπτει από τα έγγραφα που ο ίδιος υπέγραψε.

Εν συνεχεία οι Στρατιωτικοί Ιατροί, επανήλθαν με νόμιμη διαδικασία ενδικοφανούς προσφυγής (Αναφορά Παραπόνων Α΄Βαθμού) δίνοντας [το Δίκαιο] με αυτόν τον τρόπο, την ευκαιρία στον Διευθυντή τους να επανορθώσει και να επαναξιολογήσει την κατάσταση, υποβάλλοντας ενώπιόν του σωρεία αποδεικτικών ισχυρισμών που απέτρεπαν την τιμωρία τους.

Του εξήγησαν, επίσης, για ποιο λόγο ήταν υποχρεωμένος να απαντήσει σε όλους τους ισχυρισμούς, καθώς αυτό το επιτάσσει το Δίκαιο [(ΣτΕ 2228/2007, 4236/2005), αρ.17 ΚΔΔιαδ] στο οποίο έχουν ορκισθεί Αξιωματικοί κάθε ειδικότητας για να πάρουν το ξίφος τους.

Υπογραμμίζουμε ότι η έννοια του Αξιωματικού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Δικαιοσύνη και την Νομιμότητα, ενώ υπάρχει και ένας άγραφος κώδικας συμπεριφοράς, που εθιμικά τηρείται…

Παρά ταύτα, με έγγραφα, έχοντα ταυτότητα με αριθμό Φακέλου, Σχεδίου κλπ, ο Δντης ΝΝΑ, «εκτίμησε την ποινή» που είχε επιβάλλει (λεκτικό από δικό του έγγραφο) αλλά όχι την προσφυγή των Στρατιωτικών Ιατρών, εμμένοντας στην ποινή χωρίς να εξετάσει το έγγραφο των προσφεύγοντων απαντώντας στους ισχυρισμούς τους, ικανοποιώντας, όμως «κατευθύνσεις» του ΓΕΝ, γεγονός το οποίο προκύπτει και αυτό με έγγραφα

Με αυτό τον τρόπο ο Διευθυντής του ΝΝΑ, δεν έπραξε όπως ανέμενε το Δίκαιο της Ελληνικής Πολιτείας. Και αυτό, που όπως ελέχθη προκύπτει από έγγραφα, την στιγμή που οι πολίτες αυτής της χώρας αναμένουν ΠΟΙΟΣ θα είναι ο επόμενος Διευθυντής Υγειονομικού του Π.Ν.

Ο Υποναύαρχος (ΥΙ) του Πολεμικού Ναυτικού επιβάλλεται να εμπνέει τους Στρατιωτικούς Ιατρούς και δεν χρειάζεται η επιλογή του να τους ανησυχεί τόσο εκείνους όσο και το ίδιο το Δίκαιο. Διότι ακριβώς εκεί κρίνεται ο κάθε Ηγέτης, γενικά, απο το τι θα πράξει όταν του ζητούν (αν του ζητούν) να ενεργήσει εκτός δικαίου επάνω σε ανθρώπινες υποστάσεις, τιμή και αξιοπρέπεια, καθώς με την μη τήρηση των Νόμων δεν είναι αυτό που θέτει η Πολιτεία για να προστατεύσει την Ορθότητα και την Νομιμότητα.

Πολλοί ήταν σίγουροι ότι ο Δντης ΝΝΑ αφενός δεν θα απέκρυπτε έγγραφα κατά την πειθαρχική διαδικασία και αφετέρου, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, θα απαντούσε προσηκόντως στις προσφυγές, μη εισακούοντας «άνωθεν έγγραφα» των οποίων έχουμε αντίγραφα και έχουν αποτυπωθεί ΕΔΩ.

Είναι άλλωστε κοινός τόπος ότι έχοντας κάποιος ανέβει τον λόφο της ζωής και όντας στην κατάβαση απο την πίσω πλευρά, βιώνει αλήθειες, ελευθερίες και περιορίζοντας τον φόβο, μπορεί να κινείται με θάρρος και όχι αναμένοντας….κατευθύνσεις, κάτι που, εν προκειμένω, είναι προς διερεύνηση.

Για την ιστορία, να θυμίσουμε ότι η Διοίκηση διαμέσου Διοικητών / Διευθυντών – εν προκειμένω μέσω του Δντη ΝΝΑ, στράφηκε κατά των Στρατιωτικών Ιατρών επειδή ο Πρόεδρος της Ενώσεως είχε στείλει μια τίμια και αληθινή Επιστολή στον κ. ΥΕΘΑ προς όφελος του Υπουργείου και των Ε.Δ.

Το ΓΕΝ τότε αντέδρασε παραγγέλοντας «Πειθαρχικό Έλεγχο».

Είναι γεγονός ότι ο Πρόεδρος έλαβε έγγραφο απολογίας (Φ.400.9/03/19/23 Οκτ 19), επί Διευθύνσεως του νυν Δντου ΝΝΑ. Το παραπάνω έγγραφο απολογίας είχε επιδοθεί στον Πρόεδρο της Ε.ΣΤ.Ι.Α. υπό μορφή «Σχεδίου Εγγράφου» επί του οποίου φαίνονταν οι υπογραφές ενός Ανθυποπλοιάρχου, ενός Πλωτάρχη, ενός Αντιπλοιάρχου και βεβαίως του Αρχιπλοιάρχου Δντη του ΝΝΑ.

Αν υπέγραφε και ο μαέστρος του Μεγάρου Μουσικής που συνορεύει με το ΝΝΑ, δεν θα μας έκανε εντύπωση, αλλά μάλλον αυτός ήταν κατά τι περισσότερο υποψιασμένος για να το ρισκάρει.

Βέβαια, δυστυχώς, η διοικητική επάρκεια του ΝΝΑ και προφανώς ο τρόπος που λειτουργεί μέσω κατευθύνσεων της ηγεσίας, έχει απασχολήσει τον Τύπο στην Ελλάδα όπως προκύπτει από ΕΔΩ, επίσης ΕΔΩ, και βεβαίως ΕΔΩ, γεγονότα που τίθενται ενδεικτικά.

Επειδή ο παραπάνω τραγέλαφος εντός εγγράφου που έφερε τίτλο «Εμπιστευτικό – Προσωπικό», υπογραμμίσθηκε από τον Πρόεδρο στην αίτησή του για αντίγραφα που οδήγησαν στον πειθαρχικό του έλεγχο, το ΓΕΝ αντέδρασε με σήμα (Νοεμβρίου 2019) γνωστοποιώντας ότι «δεν είναι εφικτή η κλήση σε απολογία».

Το σήμα το χειρίσθηκε βέβαια ο γνωστός Πλωτάρχης (Ο) «χειριστής» μας από ΕΔΩ,

ο οποίος, όπως είχε υπογραμμισθεί στην προηγούμενη ανάρτηση έχει προκαλέσει σάλο με τις ιδιαιτερότητές του δια των οποίων προσεγγίζει τα διοικητικονομικά θέματα του Π.Ν., ενώ από πληροφορίες ακούγεται ότι συνέχεται με στελέχωση θέσης στην Ε.Ε., την στιγμή που στην πειθαρχική διαδικασία που αφορά συνάδελφο Ιατρό, του είχε απαγορεύσει να λάβει έγγραφο καθώς επρόκειτο για προσωπικά δεδομένα επικαλούμενος Κανονισμό της Ε.Ε., ο οποίος ουδεμία σχέση και πεδίο εφαρμογής είχε / έχει με την έγκληση!!

Προφανώς δεν έχουμε κάτι με κανέναν, αλλά, όπως όλος ο κόσμος, θα προτιμούσαμε να προαχθούν αλλά και να τοποθετηθούν στο εξωτερικό φυσικά πρόσωπα που αποτυπώνουν την έννοια του Αξιωματικού όπως υπάρχει στις συνειδήσεις του Δυτικού Πολιτισμού και, ευτυχώς, στην Ελλάδα έχουμε σύνολο τέτοιο από το οποίο μπορούμε να διαλέξουμε, εκτός αν κάποιοι φοβούνται συγκρίσεις με αυτό το σύνολο.

Κάποιοι, λοιπόν, είναι σε πλήρη ευθυγράμμιση κατά των Στρατιωτικών Ιατρών, καθώς αποφασίστηκε – όπως εκ των πραγμάτων προκύπτει – αντί να τιμωρήσουν τον Πρόεδρο για την Επιστολή που έστειλε, να τιμωρήσουν όλους όσους συμμετέχουν σε ένα Συνταγματικά προστατευόμενο Επιστημονικό Νομικό Πρόσωπο. Αναμένουμε από τα αρμόδια όργανα να ανιχνεύσουν ποιοι έδωσαν αυτήν την τροπή.

Να υπογραμμίσουμε, τέλος, ότι αυτός ο ζήλος παρατηρείται μόνο από το Πολεμικό Ναυτικό, την στιγμή που ΔΕΝ υπάρχει κανένα έγγραφο εντολής από το ΥΠΕΘΑ για όμοιο πειθαρχικό έλεγχο, πχ για παρόμοια επιστολή που εστάλη απο την Ένωση Στρατ. Δικαστών, στον ίδιο Υπουργό. Αντίθετα, επί τούτου, έχουν θεαθεί χειρόγραφα του κ. Α/ΓΕΝ, και υφίστανται ερωτήματα αν είναι εντός εκείνων των εγγράφων που δεν «επιδίδονται». Για την ιστορία αναφέρουμε ότι η εμπαθής δίωξη εναντίον της ΕΣΤΙΑ, αποτυπώθηκε με την αχαρακτήριστη κρίση στασιμότητας εναντίον του προέδρου μας, με το αιτιολογικό ότι είναι εξαίρετος, πλην όμως…δεν τους κάνει.

Η αχαρακτήριστη αυτή ενέργεια, που φέρει τις υπογραφές ναυάρχων, αρχικά  προκαλεί το κοινό περί Δικαίου αίσθημα και όχι μόνον σε ανώτατους δικαστικούς. Αν σκεφτεί όμως στην συνέχεια ο μέσος συνετός άνθρωπος ότι στους προαναφερόμενους έχουμε  εμπιστευθεί υλικό και προσωπικό και την τύχη της χώρας, παγώνει το χαμόγελο στα χείλη και αυτό γιατί ενώ έχουν ορκισθεί και λάβει ξίφος, διαπιστώνονται εντός εγγράφων και εντός Δικαστικών Αποφάσεων πράξεις και παραλήψεις που δεν συνάδουν με τον σκοπό μιας Ευρωπαϊκής Δημοκρατικής Πολιτείας με την Ιστορία της Ελλάδος.

Όλα τα παραπάνω είναι πραγματικά περιστατικά αποτυπωμένα σε δημόσια έγγραφα και ως εκ τούτου δύνανται να δημοσιοποιηθούν, δεδομένης της Αρχής της Φανερής Δράσης της Διοίκησης που προστατεύεται από το Ελληνικό Σύνταγμα και τις Ευρωπαϊκές Συνθήκες.

Σκοπός της Ένωσης είναι η βοήθεια προς αυτήν την κατεύθυνση δια της ρήσεως – όπως έχουμε ξαναγράψει – του φιλέλληνα Ιάκωβου Μάγερ «Η δημοσίευση είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης».

Δεν σκοπεύουμε να χαρίσουμε την αφάνεια σε όσους προχώρησαν σε τέτοιες ενέργειες.

Το να κινείται μια Υπηρεσία κατόπιν…κατευθύνσεων, όσο και να προκαλείται τυχόν γέλωτας, δεν είναι αστείο.

Η ΕΣΤΙΑ παρακολουθεί σωρεία τρεχουσών υποθέσεων παράνομων διαδικασιών που αφορούν τα μέλη της. Η ΕΝΩΣΗ όπως προκύπτει απο το καταστατικό της, είναι και πρόθυμη, αλλά πρωτίστως ικανή και ισχυρή να καταφεύγει σε ότι την αφορά, στην δικαιοσύνη…ελληνική και διεθνή.

Ήδη προχωράμε στην ενημέρωση των αρμοδίων ενώσεων της Ευρώπης με τις οποίες είμεθα συνδεδεμένοι.

Ουδείς εκ των εμπλεκομένων δεν θα αποφύγει τις συνέπειες των πράξεών του, καλυπτόμενος πίσω από κάποια ιδιότητα, η οποία, υπενθυμίζουμε, ότι είναι προσωρινή, όσο χρόνο και όση προσπάθεια και αν απαιτηθεί. 

Η ΕΣΤΙΑ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ…οι παρεπιδημούντες εις το όζον Βασίλειον της Δανιμαρκίας θα μετακομίσουν.

Και επειδή αγαπάμε την Ιστορία….

Στην εικόνα θέματος, ο Επαμεινώνδας θνήσκων εις το πεδίον της μάχης…για όσους δεν γνωρίζουν ποιος είναι,  κλικ ΕΔΩ

Κάποτε οι Θηβαίοι για να τον ταπεινώσουν, τον εξέλεξαν υπεύθυνο των οδών και των απορριμάτων, δηλαδή επικεφαλής των οδοκαθαριστών, κάτι που το θεωρούσαν μειωτικό. Στο τέλος της θητείας του, ο Επαμεινώνδας είχε εκτελέσει με τέτοιο ζήλο τα καθηκοντά του, η πόλη έλαμπε τόσο, που άρχισαν όλοι να διεκδικούν την θέση ως τιμητική για τον εαυτό τους.

Ο Επαμεινώνδας, έφερε το χαμηλό αξίωμα στο ύψος της δικής του προσωπικότητας και το αναβάθμισε.