Λόγος προς μαθητές της ΣΣΑΣ αλλά και κάθε Στρατ. Σχολής….για όσο ακόμα υπάρχουν

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ένωση Στρατιωτικών Ιατρών αφορά τους απόφοιτους της Στρατιωτικής Ιατρικής και της ΣΣΑΣ που είναι γιατροί,
Θεωρούμε όμως ότι και οι έτεροι απόφοιτοι της ΣΣΑΣ αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της οικογένειάς μας ενώ ως οικογένεια βλέπουμε και το σύνολο των εν όπλοις συναδέλφων.

Η ΕΣΤΙΑ έδωσε έναν νικηφόρο αγώνα ενάντια στην στρέβλωση της πραγματικότητας και στον υποβιβασμό των στελεχών μας με χαρακτηριστική, αλλά όχι μοναδική, περίπτωση του νόμου 3257/2004 ο οποίος αποτελεί χαρακτηριστικό του πολιτικού βόρβορου, που καταστρέφει τις ΕΔ!

Η στρέβλωση του ηθικού περιβάλλοντος που αφορά τους στρατιωτικούς γιατρούς,η  υποτίμηση και ο ευτελισμός τους ως εργαλείο ανθρώπων που έχουν αποδειχτεί κατώτεροι των εθνικών και στρατιωτικών περιστάσεων, είναι πλέον καταφανής και κραυγαλέα και δεν είναι άμοιροι ευθυνών και οι ίδιοι.

Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι δύο μαθήτριες της ΣΣΑΣ προερχόμενες από τα λοιπά σώματα, θα χρησιμοποιηθούν ως διασκεδάστριες σε μία κωμικά θλιβερή εκδήλωση αυτοκολακείας που οργανώνεται στο ΑΠΘ και προς το πρόσωπο ενός Α/ΓΕΕΘΑ ο οποίος παρά το γεγονός ότι θα “κατακάψει” όποιον εισβάλλει στη χώρα μας, εν μέσω συνεχούς ασύμμετρης εισβολής, χαρακτηρίζεται από παρατεταμένη αφλογιστία!

Δεν θα ασχοληθούμε με το γεγονός ότι την εκδήλωση οργανώνει το ΑΠΘ στο οποίο  κάποιοι καθηγητές του είναι ενίοτε τέκνα των προηγούμενων καθηγητών τα οποία  ήρθαν με μεταγραφή απο το εξωτερικό (για λόγους υγείας….),  για να καταλάβουν την έδρα καθηγητού των γονέων τους στο  ίδιο πανεπιστήμιο που απέτυχαν να εισαχθούν με πανελλήνιες.

Δεν θα ασχοληθούμε με το ότι ο όποιος προτείνων η διοργανωτής, αγνοεί τον Κατσιμήτρο και τον Γρίβα, αλλά στέκεται με δέος μπροστά σε κάποιον που  χαρακτηρίζεται απο τη συμμετοχή στο forum των Δελφών, την οργάνωση εποικιστικών δομών στο έδαφός μας και τη  συμμετοχή της συζύγου του στα πολιτικά δρώμενα για τα οποία σίγουρα θα γραφτεί στην ιστορία χωρίς  μάλιστα να γνωρίζουμε αν θα υπερτερεί κάποιου προκατόχου του και ομοίως πάσχοντος απο αφλογιστία, ο οποίος για λόγους πολιτικής καριέρας φωτογραφιζόταν χαρωπός με παρενδυτικούς, έχοντας παρανοήσει τα του συμβόλου της στολής.

Τα προηγούμενα αποτελούν το σημείο της σήψης ενός ιστορικού έθνους.

Θα δηλώσουμε  όμως ότι είμαστε αντίθετοι στην μετατροπή των μαθητών σε θίασο.

Οι μαθητές ακόμα φέρουν τα πρωτογενή αγνά χαρακτηριστικά που τους καθιστούν την ελπίδα ενάντια σε προηγούμενου τύπου φαινόμενα.

Οι μαθητές βρίσκονται υπό την προστασία του διοικητή τους ο οποίος έχει καθήκον να τους διαφυλάξει από συμβάντα που σχετίζονται με κολακείες, πολιτική σκοπιμότητα και όλα αυτά που χαρακτηρίζουν το κράτος μας,  που σε λίγο θα πάψει να εκπροσωπεί το Έθνος μας.

Όλοι κάποτε ήμασταν μαθητές παραγωγικών σχολών. Κάποιοι με ιδανικά και χωρίς δεύτερες σκέψεις για το πως θα πράξουμε το καθήκον μας. Αναμεσά μας υπήρχαν και φαινόμενα του τύπου  που περιγράφησαν, πάντα θα υπάρχουν και πάντα θα πρέπει να τα τοποθετούμε στην θέση που τους αξίζει.

Καλούμε τις 2 μαθήτριες έστω και την ύστατη ώρα, να απέχουν, να αντιληφθούν την ιστορία της Στρατιωτικής Ιατρικής εντός των εγκαταστάσεων της οποίας φιλοξενούνται ως λοιπά σώματα, την ιερότητα της θέσης τους και παρά το νεαρό της ηλικίας να συνειδητοποιήσουν ότι η ιδιότητά τους δεν συνάδει με τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις τύπου talent show και θλιβερά κωμικών δεξιώσεων.

Μεγάλο μέρος της ευθύνης φέρει ο διοικητής της Σχολής ο οποίος μάλλον λόγω των όσων συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, δυσκολεύεται  να εμφυσήσει το απαιτούμενο πνεύμα στους μαθητές. Τον καλούμε στα στερνά της σταδιοδρομίας του να πράξει το αυτονόητο καθήκον του, διότι αν δεν το κάνει δεν θέλουμε να φανταστούμε ποια θα είναι η επόμενη εκδήλωση στην οποία θα χρησιμοποιηθούν αντιστοίχως ένστολες μαθήτριες. Το αυτονόητο ζητάμε και απο τον ΑΓΕΕΘΑ.

Για την ΕΝΩΣΗ

        Πλοίαρχος Ζώης Κ. Μπέχλης ΠΝ ε.α.

Στρατιωτικός Ιατρός
Πρόεδρος ΕΣΤΙΑ

Θανάσης Αλεξίου
Υποπλοίαρχος ΠΝ ε.α.
Γενικός Γραμματέας ΕΣΤΙΑ