ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΘΗΝΩΝ

Σήμερα θα απευθύνω ένα επιστημονικό κάλεσμα προς το ΔΣ του ΙΣΑ ώστε να του δοθεί η ευκαιρία να προσφέρει στην προάσπιση της δημόσιας υγείας, διασώζοντας την επιστημονική του ταυτότητα η οποία μετά την παραβίαση του άρθρου 12 του Ιατρικού Κώδικα, για πολλούς έχει τρωθεί.

Είναι γνωστό ότι διετέλεσα ευόρκως ως αξκός και ως ιατρός Δντής της Β Παθ. κλινικής του ΝΝΑ. και μάλιστα αν δεν με απατά η μνήμη μου μέχρι το τέλος του Ιουλίου του 2020.

Κατά το χρονικό αυτό διάστημα, που η κοινότητα μετρούσε τα βηματά της απέναντι σε κάτι νέο, άγνωστο και επικίνδυνο, πολλά περιστατικά σχετιζόμενα με την πανδημία περάσαν όχι μόνον απο την Β Παθ, αλλά και απο τις άλλες εμπλεκόμενες κλινικές.
Τα βήματά του και καλώς, τα μετρούσε και ο ΕΟΔΥ σε σημείο να εκδίδει οδηγίες πάντα προς το συμφέρον των ασθενών.

Στο διάστημα αυτό νοσηλεύτηκαν εις την κλινική αρκετά περιστατικά κορωνογρίπης, τα περισσότερα εκ των οποίων, κατόπιν της οδηγίας του ΕΟΔΥ, αντιμετωπίσθηκαν με βάση την κλινική τους εικόνα ως COVID, είχαν τα απεικονιστικά στοιχεία του COVID και δεν ενθυμούμαι κάποιο απο αυτά να κατέληξε.

Επίσης τα περισσότερα περιστατικά αντιμετωπίστηκαν με εξ αποστάσεως συμβουλευτικές ιατρικές οδηγίες και κατ οίκον καραντίνα με βάση οδηγίας ΕΟΔΥ χωρίς PCR, τα οποία δυστυχώς δεν μπορούν να «πιστοποιηθούν» παρά την ύπαρξη τίτλου αντισωμάτων έναντι της κορονογρίπης, αλλά κανένα εκ της ενημερώσεις μου δεν κατέληξε!

ΔΗΛΑΔΗ: Τα περιστατικά που εκ της κλινικής εικόνας θεωρήθηκαν ως COVID ήταν αρκετά, είχαν όμως την ατυχία να μην καταχωρηθούν στα αρχεία του ΕΟΔΥ στα οποία καταχωρούντο μόνον αυτά με θετικό PCR.
Επιπλέον 2 περιστατικά πιστοποιήθηκαν και εργαστηριακώς με PCR ως COVID θετικά, ένα εκ των οποίων διεσωληνώθη και επέζησε (το πρώτο ορφανό περιστατικό στην ιατρική αργκό στο ΝΝΑ δηλαδή χωρίς να προκύπτει επαφή με ύποπτο ή επιβεβαιωμένο περιστατικό στην ιχνηλάτιση) όπως άλλωστε και τα άλλα.

Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, τουλάχιστον μέχρι τον Ιούλιο του 2020, όπου και ενεργοποιήθη η παραίτησίς μου, δεν ενθυμούμαι θάνατον απο την εν λόγω πανδημία εις την κλινική στην οποία ήμουν διευθυντής.

Χωρίς να θέλω να ορκιστώ, δεν ενθυμούμαι και στα περιστατικά των άλλων κλινικών θάνατο απο COVID.

Όλη αυτή η περίοδος αφορά ανεμβολίαστους ασθενείς!!!
Πριν συνεχίσω, καλώ τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, να ζητήσει επισήμως τα στοιχεία όχι μόνο απο την Διεύθυνση του ΝΝΑ αλλά και λοιπές κλινικές στην επικράτεια την ίδια χρονική περίοδο ώστε να επιβεβαιώσει τα ορφανά και μη COVID περιστατικά, καθώς και τα καταγεγραμμένα με θετικό PCR που σαφώς λόγω οδηγιών είναι ελάχιστα (2 εις την Βπαθ, δεν γνωρίζω πόσα στις λοιπές).

Καλώ τον Πρόεδρο του ΙΣΑ από την θεσμική του θέση, να αναζητήσει για την χρονική περίοδο μετά τον εμβολιασμό (Ιαν 2021) και σε εμβολιασμένους:
1. τον αριθμό των θανόντων με μια, δύο και τρεις δόσεις εμβολίου
2. καλό θα ήταν να αναζητηθούν και τα νεοεμφανιζόμενα προβλήματα υγείας στους ασθενείς μετά τον εμβολιασμό τους
3. Προτείνω να υπολογισθεί και να δοθεί εις την δημοσιότητα ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών, που νόσησαν χωρίς εμβόλιο.
4. Στη συνέχεια να υπολογισθεί ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών που νόσησαν μετά το εμβόλιο, από κορωνοιό και κατέληξαν.

Θεωρώ ότι εφ όσον υπάρξει σύγκριση του αριθμού των θανόντων ανεμβολίαστων, ή νοσούντων απο η με COVID, με τον αριθμό των θανόντων μετά τον εμβολιασμό, με την κατάλληλη μαθηματική επεξεργασία, θα εξαχθούν χρησιμότατα συμπεράσματα για την δημόσια υγεία.

Είναι θεμιτό, αγαπητοί συνάδελφοι του ΔΣ του ΙΣΑ και προκειμένου να συντελέσετε εις την επίτευξη του κοινού στόχου, να ζητήσετε και την συνδρομή του αξιότιμου διδάκτορός Καρδιολόγιας κ. Αρβανίτη.

ΥΓ

Προτρέπω τα υπερήλικα μέλη του ΔΣ να αποφεύγουν την αναφορά στο ¨εμβόλιο¨ διότι δίδουν την εντύπωση της προώθησης συγκεκριμένου σκευάσματος, την στιγμή που αποκλείονται άλλα και δημιουργούνται ύποπτες μονοπωλιακές συνθήκες (στην Ελλάδα ζούμε).

Αντι αυτού, είναι δόκιμο και επιστημονικά ηθικό να αναφέρονται εις την μέθοδο του εμβολιασμού, η οποία και πρέπει να εφαρμόζεται, ποτέ εκβιαστικά και δια καταναγκασμού και πάντα με ένα αποτελεσματικό και ασφαλές εμβόλιο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑ

ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ 

ΖΩΗΣ Κ. ΜΠΕΧΛΗΣ

ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ

τ. Διευθυντής Β΄Παθ. Κλινικής ΝΝΑ