Η ΑΘΕΑΤΟΣ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤ. ΙΑΤΡΙΚΗΣ….ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΕΘΑ

Δημοσιεύεται η αναπάντητος επικοινωνία που η ΕΣΤΙΑ είχε με το ΥΠΕΘΑ προς στήριξη του Ιατρικού Σώματος.

Το σώμα των στρατιωτικών ιατρών αλλά και τα βοηθητικά προς αυτό σώματα, το νοσηλευτικό πχ. αποτέλεσαν ένα παράθυρο των ΕΔ προς την κοινωνία και για αυτό ευρέθησαν χωρίς καμμία εξαίρεση στο πεδίο μόχλευσης αναγκών και πολιτικών σκοπιμοτήτων, αφού οι στρατ. ιατροί ήταν η συμφέρουσα και φτηνή προσφορά στον τομέα της υγείας προς τους συμπολίτες. Αυτό φυσικά έτυχε και της ανάλογης χρήσης και απο μερίδα των στρατ. ιατρών με πρώτους αυτούς που χρησιμοποίησαν τον 3257/2004 για την παράταση παραμονής σε διευθυντικές θέσεις ακόμα και στην έβδομη δεκαετία της ζωής τους.

Η  ΕΣΤΙΑ δρώντας πάντα με βασή το καλό και αγαθό επεχείρησε απο της ιδρύσεώς της να επικοινωνήσει κατ επανάληψιν με την πολιτική ηγεσία χωρίς όμως ανταπόκριση.

Δημοσιεύουμε λοιπόν μια απο τις επιστολές η οποία όπως ήταν αναμενόμενο έμεινε …αναπάντητη. (Γιατί άραγε;;;)

Ωστόσο μας ικανοποιεί ότι οι απαντήσεις έρχονται θεσμικά απο διεθνείς οργανισμούς, μας δικαιώνουν και σύντομα και τα γεγονότα θα μας δικαιώσουν ακόμα περισσότερο.

ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ

Προς: Υπουργό ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ

Νικόλαον Παναγιωτόπουλο

Κοιν. Υφυπουργόν ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ

Αλκιβιάδη Στεφανή

Η ΕΣΤΙΑ (ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ) επικοινωνεί μαζί σας αρχικά για να σας ευχηθή ό,τι καλύτερο στα δύσκολα καθήκοντα που αναλάβατε.

Η ΕΣΤΙΑ ιδρύθηκε στην σκιά ενός νομοθετήματος, του ν 3257/2004, το οποίο ως μοχλευμένο προιόν μιας απόφασης της Ευρωπαικής Επιτροπής, αποτέλεσε το εργαλείο φωτογραφικής κίνησης, στην οποία ενεπλάκησαν η Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, καθώς και ενεδρεύοντα συμφέροντα, τα οποία και ικανοποιήθησαν εκ της εφαρμογής του.

Σήμερα οι στρατιωτικοί ιατροί, όπως θα σας ενημερώσουν, εαν το τολμήσουν και εαν το γνωρίζουν, οι επιτελείς σας, σε μικρό χρονικό διάστημα απο την αποφοίτησή τους, εξ αιτίας των συνθηκών, που δημιουργήθηκαν λόγω του 3257/2004, παραιτούνται, δημιουργώντας δυσαναπλήρωτα κενά και ομιλούμε για τους νέους ιατρούς, οι οποίοι χάνονται στο εξωτερικό απογοητευμένοι απο την επιλογή που έκαναν.

Ταυτόχρονα, συντηρούνται στην ενεργό κατάσταση και σε ηλικίες, που βρίσκονται σε δυσαρμονία με τον βαθμό, οι μεγάλοι σε ηλικία στρατ. Ιατροι, οι οποίοι λόγω του ότι ιδιωτεύουν, προτιμούν να διανύουν και την 7η δεκαετία της ζωής τους ως εν ενεργεία και δύνανται να το κάνουν ακριβώς επειδή τους το επιτρέπει ο ν. 3257/2004, ο οποίος σύντομα θα διαλύσει το υγειονομικό.

Αυτή η υδροκέφαλος κατάσταση, της οποίας τις συνέπειες τις βλέπουμε ήδη με την ανάγκη για πρόσληψη επίκουρων πολιτών ιατρών στα στρ. Νοσοκομεία, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερες μελλοντικά ιεραρχικές εμπλοκές, αποτελεί και το κύκνειο άσμα του ιατρικού σώματος. Οι λεπτομέρειες, στις οποίες δεν θα αναφερθούμε στην παρούσα επιστολή, είναι συγκλονιστικές, ειδικά για όποιον ενδιαφέρεται ειλικρινά και εφ όσον το επιθυμείτε θα σας τις γνωστοποιήσουμε.

Ο κύριος λόγος όμως για τον οποίο επικοινωνούμε μαζί σας, είναι το :

ΦΕΚ Αριθμ. Φ.400/11/406168/Σ. 374 απο 5/7 2019, το οποίο οδηγεί σε επιπλέον υδροκεφαλία το υγειονομικό, παραβιάζοντας κανόνες και δοκιμασμένες τακτικές λειτουργίας των στρατ. Νοσοκομείων και αυτό προκειμένου να ευνοηθούν φωτογραφικά, πάλι, κάποιοι, που σε οποιονδήποτε άλλο στρατό θα ήταν ήδη στην εφεδρεία και που λόγω του ΦΕΚ οργανώνονται πλέον σε επιτροπές με στόχο όχι βέβαια την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων όπως πιθανόν ισχυρίζονται, η οποία προ του ν.3257/2004, ουδέποτε είχε διαταραχθεί, αλλά την παγίωση και εξασφάλιση της θέσης τους και την συνλειτουργία των κλινικών με τα ιδιωτικά ιατρεία, δια των ασθενών των στρατ. Νοσοκομείων, με στόχο έτσι να συνεχιστεί η συντήρησή τους, ακόμα και μετά απο 4 δεκαετίες ενεργού υπηρεσίας, ασχέτως των συνεπειών που θα υπάρξουν, που όπως φαίνεται τους είναι αδιάφορες.

Όλο αυτό κινείται εις βάρος της, ήδη συμπιεσμένης βαθμολογικά, μεγάλης μερίδος των στρατ. Ιατρών, οι περισσότεροι εκ των οποίων σκέπτονται πλέον το πότε θα μπορέσουν να παραιτηθούν, ή απλά αναγκαστικά ακολουθούν σιωπηλά τις επιχειρηματικές φιλοδοξίες των μεγαλυτέρων με την νομιμοφανή συνεργασία του κράτους.

Η μικρή αυτή ανάλυση που κάναμε και που ελπίζουμε πως έχετε την υπομονή να διαβάσετε, δεν πρόκειται να σας γίνει απο κανέναν θεσμικό υπεύθυνο, αφού αυτοί ακριβώς οδήγησαν στην θέσπιση του εν λόγω ΦΕΚ, που εκπονήθη στην κυριολεξία τις τελευταίες ώρες ύπαρξης της απερχόμενης κυβέρνησης, χωρίς να ληφθή υπ όψιν η  πολιτική αλλαγή που έγινε και ως εκ τούτου, τολμούμε να διατηρούμε αμφιβολίες για την ηθική που εκπροσωπεί, για αυτό άλλωστε και επικοινωνούμε μαζί σας, προκειμένου να παρέμβετε θεσμικά και να ανατρέψετε την μόχλευση, που με πλάγιο τρόπο, κάποιοι, επιχειρούν τελευταία στιγμή να επιβάλλουν και σε εσάς, ευνοώντας τους λίγους και γεμίζοντας απογοήτευση τους ανιδιοτελείς νέους, πολλούς και ακόμα αγνούς εργάτες της στρατιωτικής ιατρικής.

Θέλουμε να επισημάνουμε ότι η ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ, ουδέποτε ενημερώθηκε, όπως θα απαιτούσε η λογική, για αυτό το οποίο συνέβη, την στιγμή μάλιστα που παγίως για τα θέματα ,που αφορούν τον τομέα τους, ενημερώνονται σύνδεσμοι Υπαξιωματικών, Ιστοσελίδες, προσφάτως μάλιστα, πρώην ΥΠΕΘΑ, ενημέρωσε και  ΔΙΚΤΥΟ ΦΑΝΤΑΡΩΝ (και καλώς σ.σ.) και δεν θα προχωρήσουμε σε άλλο σχολιασμό.

Η ΕΣΤΙΑ ως Επιστημονική Ένωση είναι μια εκ των ολίγων, για να μην πούμε η μοναδική Επιστημονική Ένωση, που συνομιλεί θεσμικά, τόσο με την Ευρωπαική Επιτροπή ως μέλος της EUROFEDOP, όσο και με το ILO (Διεθνή Οργανισμό Εργασίας). Ως εκ τούτου διατηρεί επιφυλάξεις και υποψίες για τους λόγους για τους οποίους παρεκάμφθη και δεν ενημερώθηκε για ένα θέμα που αφορά το σύνολο των μελών της, τα οποία αποτελούν και το μέλλον του ιατρικού σώματος, θεωρούμε δε ότι αυτό έγινε σκοπίμως, ακριβώς όπως, πιθανόν, σκοπίμως τελευταία στιγμή υπεγράφη το εν λόγω ΦΕΚ, έτσι ώστε και εσείς και εμείς να βρεθούμε πρό τετελεσμένων γεγονότων.

Μετά τα όσα σας ενημερώσαμε, σας δηλώνουμε ότι εφ όσον υφίσταται λόγος, η ΕΣΤΙΑ ως αποτελούμενη απο την μερίδα των κορυφαίων, λόγω της επιστημονικής τους διάστασης, Αξκών, οι οποίοι λόγω της θέλησης για προσφορά στην πατρίδα, εδέχθησαν να τεθούν ιεραρχικώς, υφιστάμενοι και στο αριστερό των υπολοίπων, γνωρίζει και είναι σε θέση να προτείνει αξιοκρατικό, αμερόληπτο, λειτουργικό και επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο κρίσης για τις προαγωγές και την εξέλιξη των στελεχών, τόσο των υγειονομικών όσο και των λοιπών στελεχών.

Η ΕΣΤΙΑ δια του ΔΣ, του Προέδρου της και των νομικών της συμβούλων, είναι στην διαθεσή σας για οποιαδήποτε αρωγή υπέρ του αιμορραγούντος υγειονομικού, και ευελπιστεί σε μια συνάντηση, ώστε να σας εκθέσει και εκ του σύνεγγυς τις θέσεις της, όπως και για να σας ενημερώσει για όλα αυτά τα οποία οι λοιποί αποφεύγουν.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ

Ο Πρόεδρος

Ζώης Κων/νου Μπέχλης ΠΝ

Αντιπλοίαρχος (ΥΙ)

Διευθυντής Β΄Παθολογικής Κλινικής

Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών

ΥΓ συντάκτου.

Η ΕΣΤΙΑ δεν ξεχνά με πολύ αγάπη και τον ευγενή εκείνον υφυπουργό ο οποίος το 2004 εκαυχάτο στην Βουλή ότι και αυτός μας εσπούδασε…

Το δίκαιον των ενεργειών της Ενώσεως, οι οποίες αποκαλύπτουν όχι μόνον τα του υγειονομικού αλλά και το σαθρό πλέγμα του συνόλου των ενεργειών που αφορούν τους σχετιζόμενους με τα καταγγελλόμενα, επιβεβαιώνεται απο την “αγάπη “με την οποία οι καταχρώμενοι αναξιοκρατικώς, αλλά νομίμως, τις θέσεις τους, φέρονται εις το πρόσωπο των μελών μας.

Ακριβώς όπως συνέβη με την προσφυγή της ΕΣΤΙΑ εις τους διεθνείς οργανισμούς, κατά τον ίδιο τρόπο, νικηφόρος θα είναι και η οποιαδήποτε νόμιμη και δικαία προσπάθειά μας.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.