Τι ακριβώς συνέβη το 2004; remastered

Γράφει ο κ. Κωνσταντίνος Δ. Βέρρος

Γενικός Αρχίατρος ε.α.

Ιδρυτικό μέλος Ε.ΣΤ.ΙΑ.

Μέλος επιτροπής αποστράτων Ε.ΣΤ.ΙΑ.

Τι ακριβώς συνέβη το 2004;

(ή αλλιώς πώς το ψευτορωμέικο αποφάσισε να εξαπατήσει τους κουτόφραγκους)

Είναι καλό να γνωρίζουμε όλοι οι συνάδελφοι το πώς συμπεριφέρεται έναντι ημών το ελληνικό κράτος με εκπροσώπους του όπως πχ κάποιοι τ. ΥΕΘΑ και πολλοί άλλοι για τους οποίους θα μιλήσουμε όταν έρθει η ώρα.

Εως το 2004, ο οιοσδήποτε αξκός, εφόσον ήταν εν ενεργεία, απόσβενε την υποχρέωσή του. Βέβαια μέχρι τότε υπήρχε ο εξαναγκασμός της κατάστασης γενικής επιστράτευσης η οποία διατηρείτο όχι γιατί οι πολιτικοί μας είχαν ποτέ την πρόθεση ή το σθένος να αξιοποιήσουν την στρατιωτική ισχύ της χώρας, αλλά για να κρατούν δέσμιους τους στρατιωτικούς με την απειλή του στρατοδικείου. Όμως Ολυμπιακοί Αγώνες και κατάσταση γενικής επιστράτευσης δεν ταίριαζαν και πολύ καλά.

Έως το 2004, λοιπόν,  ο αξκός που ήταν σε άδεια… απόσβενε την υποχρέωσή του.

Οι κυρίες αξκοί που ήταν σε ενδιαφέρουσα και άρα σε άδεια απόσβεναν την υποχρέωσή τους.

Οι αξκοί που φοιτούσαν σε σχολεία, σε πανεπιστήμια, σε σχολές απόσβεναν την υποχρέωσή τους.

Ακριβώς το ίδιο συνέβαινε και με τους ιατρούς οι οποίοι και φοιτούσαν στο σχολείο εξειδίκευσης για λήψη ιατρικής ειδικότητας αλλά και με τους ιατρούς ή άλλης κατηγορίας αξκούς που φοιτούσαν σε οποιοδήποτε σχολείο.

Έως το 2004 η ανώτατη χρονική υποχρέωση για τον οποιονδήποτε αξκό σαφώς οριζόταν ότι δεν μπορούσε να είναι μεγαλύτερη των 25 ετών.

Όλο αυτό θεωρήθηκε ως υπερβολικό και η Ελλάς δεσμεύθηκε ότι θα κατεβάσει το όριο στα 15 έτη και προχώρησε στην θέσπιση της τροποποίησης του 1400/1973 με τον 3257/2004.

Τι σκέφτηκαν όμως οι αχαρακτήριστοι κύριοι για να κοροϊδέψουν την Ευρώπη και να συνεχίσουν τις λεόντειες και καταχρηστικές δεσμεύσεις; (ακούγονται πολλά για το ποιός το έκανε και ποιος ή ποια το σκέφθηκε… λίγες αμφιβολίες).

Με ποιά απειλή θα αντικαθιστούσαν την απειλή στρατοδικείου;

1. Ξαφνικά αποφάσισαν ότι ο χρόνος εκπαίδευσης, εκτός της υποχρέωσης που δημιουργεί, δεν προσμετράται στην παραγραφή της όποιας υποχρέωσης. Έτσι αλλοιώνοντας το πνεύμα του νόμου προσέθεσαν όσα χρόνια αφαίρεσαν για χάρη της ΕΥΡΩΠΗΣ από την πίσω πόρτα, δημιουργώντας ψευδείς υποχρεώσεις που θα μπορούσαν να  είναι προϊόν μεθόδευσης από εγκληματική συμμορία η οποία όπως είναι και αναμενόμενο δεν έχει κανέναν σεβασμό για την ιδιότητα του ε.ε αξκού όπως συνέβαινε προ του 2004.

2. Έσβησαν παντελώς την όποια αναφορά σε ανώτατο όριο. Έτσι ενώ ως το 2004 το ανώτατο όριο ήταν τα 25 έτη τώρα το ανώτατο όριο επεκτείνεται στο …. άπειρο.

Αποτελεί όνειδος για τις ΕΔ και τα στελέχη, η προσπάθεια εξαναγκασμού τους σε υπέρογκες υποχρεώσεις δια χρεώσεων που αποτελούν προϊόν, πιθανόν, νομιμοποιημένης απάτης.

Μαθαίνουμε ότι υπάρχει σε εξέλιξη τροποποίηση του 1400/73, στην οποία, όσοι ασχολήθηκαν και οι οποίοι ήταν οτιδήποτε άλλο εκτός από ιατροί, θα παραλείψουν και το ανώτατο όριο ξανά, διότι έτσι πιστεύουν κάποιοι ότι θα αποφύγουν τον έλεγχο.

Συνεχίζεται επίσης η πρακτική καταστρατήγησης της ιδιότητας του ε.ε αξκού, μη αναγνωρίζοντάς του αυτό το οποίο ίσχυε έως το 2004 και επί δεκαετίες, δηλαδή ότι κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης εκτελεί εντολές και άρα εκτελεί την υποχρέωσή του και ως εκ τούτου την αποσβένει.

Άλλωστε υποχρέωση αποσβένεται και στην αναρρωτική άδεια και στην άδεια κυήσεως.

Όλα αυτά προκαλούν όχι μόνον το γέλωτα αλλά τη λύπη και τον οίκτο για τις μεθοδεύσεις στις οποίες κατέφυγαν και  καταφεύγουν οι γνωστοί νυν και μελλοντικά,  πιθανόν, υπόδικοι και για τις οποίες παρά τις θλιβερές εξαιρέσεις,  είμαστε σίγουροι πως όσοι έχουν ταυτιστεί με το στρατιωτικό λειτούργημα, έστω και μετά από μακράν περίοδο ειρήνης, έχουν διαφορετική γνώμη.

Όλο αυτό είτε θα διορθωθεί με την αυτορρύθμιση, είτε θα καταπέσει έως το ΣΤΕ ή και νωρίτερα.

Όπως και να “χει, ήδη με τους νόμιμους μηχανισμούς ενημερώνονται τα αρμόδια Ευρωπαϊκά όργανα και οι συνέπειες προβλέπεται να είναι βαρύτατες ειδικά τώρα που αναλαμβάνουμε ως χώρα και την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ελλάδα υποχρεούται να προσαρμοσθεί στα ευρωπαϊκά δεδομένα, και να τιμήσει τη δέσμευσή της χωρίς υπεκφυγές και πανουργίες οι οποίες χαρακτηρίζουν κάποιους καταδικασμένους πολιτικούς και οι οποίοι δεν πρέπει να συνεχίσουν να χαρακτηρίζουν την χώρα.

 

Σημ. διαχειριστού

Από το 2014, η ΕΣΤΙΑ αναγκάσθηκε να γίνει και …ντετέκτιβ, ο καλός μας συνάδελφος εξεπλάγη προσφάτως με τα νέα δεδομένα της μόχλευσης του 3257/2004, στην εγκληματική συμμορία προσετέθη και η ελεγχόμενη απο πολιτικούς και ΜΚΟ ΕΕ, οποία αναλόγως, άλλα ισχυριζόταν το 2002, άλλα το 2017. Φυσικά σύντομα η Ευρωπαική δικαιοσύνη θα ασχοληθή με τους κυρίους που βρίσκονται σε θέσεις γνωμοδοτήσεων για να εκπληρώνουν τα συμβόλαια των ΜΚΟ των Εξαρχείων…

Για τους παππούδες του 2004 μόνο μια λέξη ταιριάζει

Ν Τ Ρ Ο Π Η

(Η κλινική νοσοκόμα στερείται ντροπής….)