Θα θέλαμε να απαντήσουμε στον Φώτη Πατσουράκο …αλλά μας πρόλαβαν

Με το από 1η Σεπτεμβρίου 2021 «Δελτίου Τύπου», ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΣΑΣ πήρε την απόφαση να θωπεύσει κάποιους ενδεχομένως, δια της προσωπικής επίθεσης στον Πλοίαρχο Ιατρό, Πρόεδρο της Συνταγματικά προστατευόμενης Νομικής Προσωπικότητας Ε.ΣΤ.Ι.Α., Ζώη Μπέχλη. Τόσα πολλά γνωρίζει ο «πρόεδρος» για τον συνάδελφό του Στρατιωτικό Ιατρό που δεν γνωρίζει ότι το όνομά του τονίζεται στην παραλήγουσα. Για το τι είναι η «παραλήγουσα» ξέρουμε ότι κάποιοι θα ανατρέξουν στο λεξικό.

Επί της κατασυκοφαντικής – αλλά πλήρως αναμενόμενης καθώς γνωρίζουμε πράγματα – επίθεσης του κ. Πατσουράκου, λεκτέα τα εξής, όπως αναφέρονται σε επιστολή μέλους μας που διατηρεί την ανωνυμία του για ευνόητους λόγους:

  1. Ο Πλοίαρχος Ιατρός Ζώης Μπέχλης δεν είναι «φερόμενος πρόεδρος», είναι ο Πρόεδρος της Συνταγματικά Προστατευόμενης Νομικής Προσωπικότητας «Ένωση Στρατιωτικών Ιατρών».

  2. Θα έπρεπε να γνωρίζει ο κ. Πατσουράκος ότι η «ολιγομελής ένωση» έχει κάτι εκατοντάδες, μόνο Στρατιωτικούς Ιατρούς και όχι άλλων Σχολών όπως ο Σύνδεσμός του, οικονομολόγους, στρατολόγους κλπ…κλπ…. Η ΕΣΤΙΑ έχει προσφύγει και συμμετάσχει σε κινήσεις νομικού περιεχομένου σε Διεθνείς Οργανισμούς, είναι αναγνωρισμένη απο Διεθνείς Οργανισμούς με τους οποίους συνομιλεί θεσμικά, έχει επικρατήσει νομικά και έχει τύχει ακροάσεως απο το τέταρτο ιεραρχικώς πρόσωπο, του κράτους. Σε κάθε περίπτωση απαξιώνονται εκατοντάδες μέλη της Ε.ΣΤ.ΙΑ, για λόγους που θα αποκαλύψουμε στο μέλλον, μέρος των οποίων προκύπτουν και εδώ με λίγη παρατήρηση. Να θυμίσουμε σε κάποιους αμετανόητους που ορκίστηκαν στο Σύνταγμα και στους Νόμους του Κράτους, ότι οι Ενώσεις Προσώπων ακόμα και με 20 μέλη προστατεύονται από το Σύνταγμα και δεν λοιδορούνται ποτέ.

  3. Το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΑ ΣΣΑΣ αποδίδει επί λέξει: «προκλητικές, διχαστικές και απαράδεκτες δημόσιες δηλώσεις ενάντια στον εμβολιασμό καταφεύγοντας ακόμα και σε ύβρεις εναντίον του Πρωθυπουργου του Πλοιάρχου εν αποστρατεία ιατρού κ. Ζώη Μπέχλη (και όχι Μπεχλή)», είναι γεγονός κατασυκοφαντικό, εξαιρετικά υβριστικό και θα αξιολογηθεί από τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης. Συνελόντι ειπείν / επεξηγείν, ο κ. Μπέχλης – καταρχάς – ουδέποτε εξύβρισε τον κ. Πρωθυπουργό, κάτι που κανονικά δεν αφορά τον κ. Πατσουράκο (δεν προβληματιζόμαστε για τον λόγο ανάμειξης του κυρίου), εξεφράζοντας τις πολιτικές απόψεις του, καθώς ΔΕΝ μίλησε στο Σύνταγμα ως απόφοιτος του Συνδέσμου του κ. Πατσουράκου αλλά ως Στρατιωτικός Ιατρός και τ. Διευθυντής Παθ. κλινικής, συναναφέροντας και την ιδιότητά του ως Πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Ιατρών. Ουδέποτε ο Πλοίαρχος Μπέχλης δεν μίλησε ως «εκπρόσωπος» του Συνδέσμου του κ. Πατσουράκου οπότε και η δήλωσή του ότι «ουδεμία σχέση έχουν οι απόψεις του ΣΑ ΣΣΑΣ» με τις απόψεις του Πλοιάρχου Μπέχλη, κινείται στην σφαίρα της αναζήτησης των κινήτρων της, καθώς, όπως εξηγήθηκε, απλά δεν υπήρχε λόγος. Το γιατί εκσφενδονίστηκε να «απαντήσει» ο κ. Πατσουράκος, συνάγεται από έναν μέσο συνετό άνθρωπο. Το αν με αυτόν τον τρόπο θέλησε κάποιος να υπογραμμίσει την στήριξή του σε κάποιους είναι θέμα που κατανοούμε.

  4. Ο Πλοίαρχος Μπέχλης ουδέποτε ετάχθη «ενάντια στον εμβολιασμό», όπως τον κατασυκοφάντησε δημόσια ο κ. Πατσουράκος. Ο Πλοίαρχος Μπέχλης είπε ότι «είναι ανεμβολίαστος και θα μείνει ανεμβολίαστος» όσον αφορά τους «εμβολιασμούς COVID». Άλλωστε δηλούται ότι παιδιόθεν ο Πλοίαρχος Μπέχλης έχει κάνει όλα τα εμβόλια και συστήνει την αυτήν Ιατρική Πράξη. Για το εμβόλιο ενάντια στον COVID είναι δικαίωμά του να κάνει ό,τι θέλει. Το δικαίωμα έκφρασης, βέβαια, είναι Συνταγματικό και πρέπει να το τονίζουμε, όπως προκύπτει από τις ενέργειες κάποιων.

  5. Ως προς τους χαρακτηρισμούς «προκλητικές, διχαστικές και απαράδεκτες δημόσιες δηλώσεις», προφανώς γίνεται αναφορά στην προσωπική άποψη και πολιτική αντίληψη δια του Δικαιώματος της Ελευθέρας εκφράσεως του κ. Μπέχλη, οι οποίες μόνο και μόνο επειδή κάποιοι διαφοροποιούνται με αυτές, κατασυκοφαντούν – με έμφαση μάλιστα, όπως γράφτηκε – τον συνάδελφό στρατιωτικό Ιατρό επί σειρά ετών.

  6. Οι απόψεις του Ιατρού Πλοιάρχου Μπέχλη «ως ιατρού», τις οποίες παρουσιάζει ο κ. Πατσουράκος «εκτός πραγματικότητας και επιστημονικής βάσης και ιατρικής δεοντολογίας», σαφώς δεν απηχούν τον ΣΑ ΣΣΑΣ, απηχούν όμως τις απόψεις χιλιάδων ιατρών καθώς (εντελώς ενδεικτικά) και του Νομπελίστα της ιολογίας Luc Montagner, ο οποίος προφανώς δεν ταυτίζεται με τις απόψεις του Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΣΑΣ. Η συκοφαντική δυσφήμιση της ιατρικής επάρκειας του Ιατρού Πλοιάρχου Μπέχλη είναι κατάφωρη και πασιφανής, μόνο για τον λόγο επειδή η ιατρική του άποψη δεν αρέσει στον κ. Πατσουράκο που είναι ιατρός, βέβαια, αλλά εκφράζει και σύνολο του Συνδέσμου Αποφοίτων της ΣΣΑΣ που δεν είναι ιατροί.

  7. Συμφωνούμε με τον ΣΑ ΣΣΑΣ ότι η Ένωση Στρατιωτικών Ιατρών «ουδεμία σχέση έχει με τον Σύνδεσμο Αποφοίτων ΣΣΑΣ». Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, καθώς ο Σύνδεσμος δεν αποτελείται αμιγώς από Ιατρούς χωρίς να αφομοιώνονται τα άλλα μέλη που διάγουν εξόχως σε άλλες επιστήμες. Το αν ο κ. Πατσουράκος επικαλείται έναν υπονοούμενο αριθμό επιστημόνων που δεν είναι ιατροί για να δώσει μεγαλύτερο βάρος στο Δελτίο Τύπου είναι ένα θέμα που όλοι αντιληφθήκαμε και κατανοούμε.

  8. Παρά τα ανωτέρω, κατανοούμε και την αγωνία του απόστρατου συναδέλφου καρδιολόγου κ. Πατσουράκου να καταδικάσει τις «απόψεις Μπέχλη» ως «ιατρού» και για αυτόν τον λόγο μάλλον δεν ξέχασε να αναφερθεί υπερασπιστικά και για τον κ. Πρωθυπουργό, γεγονός το οποίο η ιατρική κοινότητα ψάχνει να βρει πως ακριβώς συνέχονται οι «ιατρικές απόψεις Μπέχλη» με την Κυβέρνηση.!!! Ή μήπως μπερδεύουν κάποιοι την Ιατρική με την Πολιτική;

  9. Ευχόμαστε, ειλικρινά όμως, υγεία σε όλους και ομόνοια στους Έλληνες. Σε κάποιους άλλους, στέλνουμε παράκληση να ενημερωθούν επί των τελευταίων εξελίξεων περί των «εμβολίων» COVID, καθώς και του CDC τους προβληματισμούς του οποίου υπογραμμίζει ο Ιατρός Πλοίαρχος Ζώης Μπέχλης σε κάθε ευκαιρία 

Εν όπλοις συνάδελφος Στρατ. Ιατρος…..Εμβολιασμένος μεν, αλλά με απόλυτο σεβασμό, τόσο στους ανεμβολίαστους συναδέλφους και συνανθρώπους, όσο και στον αγώνα που έχει κάνει ως τώρα η ΕΣΤΙΑ μαζί με τον Ζώη και τους άξιους συναδέλφους

Σημ Διαχειριστού:

Πάντα σηκώνουμε ως φωτό θέματος κάτι απο την ιστορία και την μυθολογία. Στην συγκεκριμένη περίπτωση αναρτούμε το μαύρο σκοτάδι, ο καθείς μπορεί να καταλάβει τι εννοούμε.