Περιμένοντας τους Τούρκους διαθέτουμε στρατιωτικό προσωπικό “δια πάσαν νόσον…και……”

Περιμένοντας τους Τούρκους, χρησιμοποιούμε στρατιωτικό προσωπικό …εδώ κι εκεί, δηλαδή όπου ο κρατικός μηχανισμός έχει ανάγκες!
Φθάσαμε στο σημείο ο ΥΦΕΘΑ να εγκρίνει τη διάθεση προσωπικού στον ΕΦΚΑ και τώρα να εγκρίνεται η διάθεση προσωπικού σε αεροσρόμια και λιμάνια για να υλοποιηθεί το σχέδιο δειγματοληπτικού ελέγχου για COVID-19 σε επισκέπτες!!!

Η ΠΟΕΣ σε έγγραφό της αναφέρει:

Διάθεση Προσωπικού σε Αεροδρόμια και Λιμάνια
ΣΧΕΤ : α. Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 10/05.6.2020 Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
β Φ.720/213/477519/Σ.413/22.6.2020/ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ
1. Με το (α) σχετικό, ζητήθηκε η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων για τη στελέχωση σημείων εισόδου της Χώρας προκειμένου να υλοποιηθεί το σχέδιο δειγματοληπτικού ελέγχου για COVID-19 σε επισκέπτες.

2. Με το (β) σχετικό η ΔΥΓ/ΓΕΕΘΑ ζήτησε από τα Γενικά Επιτελεία την απόδοση 140 στελεχών (28 αξκών και 112 βοηθών) για ένα τρίμηνο στα σημεία εισόδων που αναφέρονται σε αυτό, ως εξής:

α. Για τα αεροδρόμια:
ΓΕΣ: 10 αξκοί 40 βοηθοί

ΓΕΝ: 2 αξκοί 8 βοηθοί
ΓΕΑ: 10 αξκοί 40 βοηθοί

β. Για τα λιμάνια:
ΓΕΣ: 2 αξκοί 8 βοηθοί
ΓΕΝ: 3 αξκοί 12 βοηθοί
ΓΕΑ: 1 αξκός 4 βοηθοί

3. Μετά τη πρόθεση για διάθεση στελεχών στον e-ΕΦΚΑ, προκειμένου να συνδράμουν στην έκδοση συνταξιοδοτικών πράξεων, τώρα οι Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν έναν μεγάλο αριθμό στελεχών τους, από τα στρατιωτικά νοσοκομεία και τις υγειονομικές τους υπηρεσίες.

4. Η Ομοσπονδία μας εκφράζει την αντίθεσή της στην ως άνω διάθεση προ-σωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, καθόσον θεωρεί ότι εκφεύγει της αποστολής τους και ανοίγει περαιτέρω δρόμο σε εξυπηρέτηση δημόσιων λειτουργιών που οφείλονται να καλύπτονται από άλλους φορείς, με προσλήψεις προσωπικού, προς κάλυψη επι-τακτικών και άμεσων αναγκών τους.

5. Με το παρόν έγγραφό μας:
α. Σας καλούμε να προχωρήσετε άμεσα, όπως προσφάτως έκανε η Περιφέρεια Αττικής, προς κάλυψη αναγκών αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού σε κρατικές λειτουργίες, σε πρόσληψη ανέργων επιστημόνων συμπολιτών μας με τρίμηνες συμβάσεις εργασίας και όχι σε διάθεση προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, αποδυναμώνοντας περαιτέρω τα ήδη υποστελεχωμένα στρατιωτικά νοσοκομεία.
β. Μας γνωρίσετε εάν για την εργασία που θα κληθούν να παράξουν τα ανωτέρω στελέχη έλαβε κάποιος κρατικός φορέας χρήματα, από ποιον και πού προ-τίθενται να διατεθούν, δημοσιοποιώντας τυχόν έγγραφα.
γ. Εάν για την ως άνω εργασία τους θα αποζημιωθούν έτι περαιτέρω.
δ. Υπό ποιο νομικό καθεστώς θα διατεθούν και ποια η νομικά κάλυψή τους από την Υπηρεσία.

ΠΗΓΗ

Συμφωνούμε απόλυτα με την ΠΟΕΣ, όμως έχουμε και την εύλογη ρητορική  απορία, γιατί τους γνωστούς παρατηρητές του ορθού … τους ενοχλεί η ΕΣΤΙΑ και όχι η ΠΟΕΣ;;;

Η απάντηση είναι απλή, απο εμάς δεν ευελπιστούν να λάβουν τις επιστημονικές μας γνώσεις μόνον, αλλά να ικανοποιήσουν το ανυπόστατο εγώ τους και το υπερφίαλο είναι τους, δια της αίσθησης ελέγχου επι των ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΤΟΥΣ…πραγματικά γελάμε..

Στην εικόνα θέματος η διέλευση των ρωμαίων απο τα Καυδιανά Δίκρανα.

 Τα Καυδιανά δίκρανα είναι μια στενωπός στη Σαμνίτιδα, στην Ιταλία, ανάμεσα στις απόκρημνες πλαγιές δυο ορέων της οροσειράς των σαμνιτικών Απεννίνων, κοντά στην πόλη Καύδιον. Πρόκειται για το όρος Βέτσιο (Veccio) ύψους 870 μέτρων προς νότον και για το όρος Σαουκόλι (Sauccoli) ύψους 708 μέτρων προς βορράν εκεί που σήμερα βρίσκεται το χωριό Αρπάγια (Arpaja). Από κει περνούσε η Αππία Οδός.

Εκεί το 321 π.Χ. κατά τον Δεύτερο Σαμνιτικό Πόλεμο ο ρωμαϊκός στρατός ηττήθηκε κατά κράτος από τους Σαμνίτες, των οποίων ο στρατηγός Πόντιος Ερέννιος ανάγκασε τους νικημένους Ρωμαίους να περάσουν κάτω από έναν ταπεινωτικό ζυγό. Τον ζυγό αυτό σχημάτισαν τρία δόρατα σε σχήμα δικράνου, τα δύο μπηγμένα κάθετα στο έδαφος και το τρίτο πάνω τους σε σχήμα Π.