ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ

Έχει ξεκινήσει μια πολεμικήαπό διάφορους τύπους ανθρώπων του συστήματος, δυστυχώς και πολλούς συναδέλφους  που δίνουν τα πάντα για 5 λεπτα δημοσιότητος και μας ανεβάζουν να δούμε στον τοίχο τους shelfie απο την μοναδική τους ύπαρξη, που αφορά στην σίγαση όχι όσων λεν διάφορες «επιστημονικές απρέπειες» περί της πανδημίας, αυτοί λόγω γραφικότητας είναι ακίνδυνοι και πρέπει να μιλάν για να συμπαρασύρουν μαζί τους και αυτούς που ασχολούνται σοβαρά, αλλά ακόμα και αυτούς οι οποίοι δεν αρκούνται στην γνωστού τύπου ενημέρωση απο τους έγκριτους δημοσιογράφους, αλλάερωτούν.  Οι ερωτήσεις ενοχλούν. Διότι οι ερωτήσεις απαιτούν απαντήσεις και οι απαντήσεις όταν δεν μπορούν να δωθούν οδηγούν σε άλλα συμπεράσματα.

Η τακτική ενάντια σε όσους ρωτούν είναι απλή….
ΑΠΑΞΙΩΣΗ-ΕΞΥΒΡΙΣΗ-ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΦΟΒΟ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΚΟΣΜΟΥ για να τον μεταρέψουν σε όχλο και τελικά απειλές και λογοκρισία.
Δεν στέκομαι στην ουσία που είναι η νόσος και για την οποία πρέπει να απαντήσουν οι καθ ύλην αρμόδιοι επιστήμονες με την ανάλογη ειδικότητα, αλλά στην τακτική κάποιων οι οποίοι είναι ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΣΠΕΙΡΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ και ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ. Συνήθως αυτοί είναι οι ίδιοι που κοιτούν απο μακρυά τα περιστατικά αλλά απο κοντά όποιους ζητούν να μάθουν ποια είναι η αλήθεια πίσω απο τους αριθμούς.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ έχει δύο άξονες, ο ένας είναι ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ που πρέπει όλοι να τηρούμε τις οδηγίες, να κρατάμε αποστάσεις, να σεβαστούμε την καραντίνα, να δούμε τι ισχύει για την θεραπεία, αλλά και στο τέλος να ελέγξουμε και όλη την πορεία για να μην βρεθούμε σε αντίστοιχο φιάσκο όπως αυτο του 2009 και ο άλλος άξονας είναι ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ, που έχει ψυχολογικές επιχειρήσεις, διασπορά τρόμου και πανικού, κοινωνική μηχανική, πολύ χρήμα απο πίσω, δημοσιογραφική εργαλειοποίηση και γιατί οχι φτιάξιμο ωραίων βιογραφικών με εμφανίσεις στα ΜΜΕ, κατάδειξη και κυνήγι μαγισσών.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ λάμπει απο μόνη της…όταν κάποιοι παν να την υπερασπιστουν …μάλλον την αποκρύπτουν…
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΜΟΝΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ και όχι υπερασπιστές.
Όμως όλη αυτή η κατάσταση αποτελεί και μια μοναδική ευκαιρία να διαπιστώσουμε πόσοι δικαιολογούν τον τίτλο τους ως ιατροί.
Είναι αυτοί που κάνουν την δουλειά τους και αυτοί που κάνουν φιγούρες στα ΜΜΕ, είναι αυτοί που ακούν σέβονται και θέλουν να μάθουν και αυτοί που το παίζουν Βαρώνοι της εξουσίας και επιδιώκουν να έχουν ρόλο δεσμοφύλακα και θεματοφύλακα του πολιτικά Ορθού …κυρίως με τους ανατομικούς συνειρμούς του ορθού.
Αναμεσά τους άνθρωποι που φοβούνται και θέλουν να έχουν κάποια θέση στην μετά πανδημία εποχή…και μιλάμε για μια καλή θέση και άνθρωποι που τρέφονται απο την εικόνα τους και τρέμουν μη τυχόν και γκρεμιστεί σε μια ταυτισή τους με κάτι που δεν είναι πολιτικά αποδεκτό.
Έτσι άντι να έχουμε μια κατηγορία επιστημόνων που ψάχνει να βρεί τι ακριβώς συμβαίνει, διότι η πανδημία του 2009, που την αποσιωπούν έδειξε ότι κάτι συμβαίνει... πάντα, έχουμε δημόσιους κατήγορους όσων απλά ρωτούν και αρνούνται όχι τον Κορωνοιο, όχι την επικινδυνότητα, όχι την νοσηλεια, αλλά την εργαλειοποιησή του απο πολιτικούς στους οποίους ουδείς έχει εμπιστοσύνη εκτός αν έχει λαμβάνειν απο αυτούς και μάλιστα όχι απαραίτητα σε υλικό πεδίο.
Απο την στιγμή λοιπόν που ξεκαθαρίζουμε το κομμάτι της ιατρικής απο το κομμάτι των περιφερόμενων στα κανάλια , στα γραφεία πολιτικών και στα φόρα, ευαίσθητων μάγων….μπορούμε να προχωρήσουμε παρακάτω.
Ο ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ…..ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΟΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ….
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΝΟΣΟΙ…
ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΜΕ ΚΟΡΩΝΟΙΟ…
Τηρούμε τα μέτρα προφύλαξης, εφαρμόζουμε αυτά που η εμπειρία μας μας λέει , οι ειδικοί ενημερώνονται μεταξύ τους . Όταν όλα αυτά τελειώσουν θα έρθει και η ώρα που θα ασχοληθούμε σοβαρά με αυτούς που διέσπειραν ΠΑΝΙΚΟ, ΤΡΟΜΟ και ΦΟΒΟ σε μια περίεργη και δύσκολη περίοδο ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ.
Zώης K. Mπέχλης
Ε. ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ