Οι Στρατιωτικοί Ιατροί Σφραγιδοφύλακες της “πανδημίας”

 

 Η ΣΙΣ επαναλειτουργεί!

Ένα πράγμα που δεν έχει γίνει καθόλου γνωστό μέσα σ αυτόν τον ορυμαγδό (παρα)πληροφόρησης για την πανδημία, που όσο και να «γκουγκλάρεις» δεν πρόκειται να τό βρεις και καθόσον δεν μπορείς να τό βρεις, αποκλείεται να σκεφθείς γι αυτό (κι αυτό το τελευταίο, πιθανότατα, είναι ο κύριος στόχος ) είναι ποιός κυρίως έχει αναλάβει το «τιτάνιο» έργο του πάνδημου εμβολιασμού «Ελευθερία» σ΄αυτό το κράτος, στην Αθήνα αλλά και σ άλλες πόλεις.

Φυσικά, εμείς τό βιώνουμε και τό γνωρίζουμε καλά.

Είμαστε οι ίδιοι πλανόδιοι «κομπογιαννίτες» του Αιγαίου, οι «δεν-θελοντές» των Ολυμπιακών Αγώνων, εμείς που «πολεμήσαμε» ως εφημερεύοντες άνευ χαρτοφυλακίου κι εφημερείου στον ακήρυχτο πόλεμο μεταξύ φυλών σταhotspots κοκ.

Είμαστε το Υγειονομικό των ΕΔ σε μια ακόμη «μάχη» που το μόνο σίγουρο είναι ότι στο τέλος θα τήν κερδίσουμε κι αυτή, για να προσθέσουμε νέες σελίδες δόξης στο κυρίαρχο αφήγημα που θα προστεθεί στο cv των Κυρίαρχων αυτού του Τόπου.

Μόνον που αυτή τη φορά δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε στηθοσκόπιο, νυστέρι ή άλλα περισσότερο επικίνδυνα όργανα όπως το μυαλό μας.

Αρκεί η… σφραγίδα μας(κατά προτίμηση, ειδικού). Επειδή, τί άλλο κάνει στην πράξη ο Σφραγιδοφόρος Στρατιωτικός Ιατρός στα εμβολιαστικά κέντρα (που οι ΕΔ οργάνωσαν και επναδρώνουν); Βάζει τη σφραγίδα του ώστε να υπάρχει νομική κατοχύρωση (προσοχή, όχι δική του, άλλοι εξασφάλισαν το «ακαταδίωκτο) του εμβολιασμού, όχι φυσικά ως ανώτατος κρατικός υπάλληλος άλλων εποχών, παρά ως ο τελευταίος κηφήνας ενός αθηροσκληρυντικού κράτους.

Μια νομική επίκυρωση που θα έπρεπε να χε καταστεί περιττή, λόγω συνθηκών «πολέμου», με μια απλή τροπολογία.

Ας σταχυολογήσουμε όμως μερικές από τις συνέπειες της ανάληψης και περάτωσης από εμάς αυτού του «έργου»:

Α. Σχέδιο πρωτοβάθμιας δημόσιας φροντίδας υγείας (το οποίο θα έπρεπε ήδη να υλοποιείται με την «ευκαιρία» της πανδημίας και του επίσης πάνδημου εμβολιασμού) δεν πρόκειται να υλοποιηθεί στον Αιώνα τον Άπαντα, επειδή για νιοστή φορά, το Υγειονομικό των ΕΔ «βγάζουν το φίδι απ την τρύπα» ή, για τους «φίλους», «χρησιμεύουν ως στόκος, κυριολεκτικώς και μεταφορικώς» .

Δηλαδή, μακροπρόθεσμα (αλλά και μεσοπρόθεσμα, ας πούμε το επόμενο φθινόπωρο) η «συνεισφορά» μας θα κάνει (πολύ) κακό στην παροχή Υπηρεσιών Υγείας σ αυτό το Κράτος.

Β. Χάρη στη σφραγίδα μας, εργαλειοποιείται η άσκηση της Ιατρικής τέχνης και επιστήμης. Η μη εξατομικευμένη, αλγοριθμική προσέγγιση της ασθένειας που, εν πολλοίς, ασκείται σε όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας γενικεύεται και στην πρόληψη-υγεία.

Ιατροί- ρομπότ εκτελούν καθήκοντα-διαταγές με μηχανιστικό και απρόσωπο τρόπο.

Η επιστροφή στην «κανονικότητα» της αμφίδρομης σχέσης ιατρού-ασθενή, της επαφής και αλληλεπίδρασής τους, της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και σεβασμού, της εμπιστοσύνης σε μια ανθρωπιστική και ανθρωποκεντρική επιστήμη του χρυσού κανόνα “treat your patient as your first” θυσιάζεται για την ανοσία (κατά τραγική ειρωνεία ) «της αγέλης».

Γ. Το “success story” του προγράμματος δεν έχει συνδεθεί, προς το παρόν, με την υλοποίησή του από το Υγειονομικό των ΕΔ. Βέβαια, ακριβώς στην περίοδο που διατίθενται εμβόλια, το κράτος με τη μακροβιότερη και σκληρότερη καραντίνα στην Ευρώπη μετρά τις περισσότερες απώλειες υγείας από τον κορωνοϊό. Ως εκτελεστικά όργανα ελπίζουμε να μη βρεθούμε τελικώς εμείς στο απόσπασμα. Για να μην υπερβάλλουμε, όμως, δεν ανησυχούμε ιδιαίτερα γι αυτό. Ευτυχώς, δεν υπάρχει BBC σ αυτή τη χώρα…

Γ. Καταργείται, για νιοστή φορά, ο «κοινούς νους»: Η ανάληψη από Ιατρούς των Στρατιωτικών Νοσκομείων, των ίδιων επιστημόνων δηλαδή που από την αρχή της πανδημίας «αντιμετωπίζουμε» τον ιό και συνεχίζουμε να τό κάνουμε (όσοι , τέλος πάντων δεν πήγαμε στην… Πάτρα) επιπλέον και της πρόληψης της πανδημίας, δηλαδή του εμβολιασμού, είναι εκπληκτικά παράλογη.

Είναι σα να αναλάμβαναν τον εμβολιασμό οι ίδιοι γιατροί των Κλινικών στο «Σωτηρία», στον «Ευαγγελισμό» κα. Μπορεί κάποιος να φανταστεί ποιες αντιδράσεις θα υπήρχαν στο δεύτερο σενάριο και να προβλέψει σε πόσα λεπτά θα εγκαταλείπονταν με ικεσίες για συγχώρεση αυτό το φοβερό σχέδιο (που, επαναλαμβάνουμε, είναι ακριβώς το ίδιο με το πρώτο που εφαρμοζεται τόσους μήνες τώρα);

Δ. Διορθώνουμε τον κο Υπουργό Υγείας που προσφάτως «επεσήμανε ακόμα ότι γιατροί και νοσηλευτές δίνουν εδώ και πάνω από 18 μήνες μάχη στην πρώτη γραμμή κατά του κορωνοϊού χωρίς να έχουν πάρει ούτε ένα ρεπό» : Η πανδημία δεν ήταν τόσο δριμεία επί πολλούς μήνες και σχεδόν ολόκληρο το ΕΣΥ πήρε άδειες στο διάστημα της πανδημίας (κι όχι, βέβαια, ρεπό).

Οι μόνοι που δεν πήραμε άδειες είμαστε το Υγειονομικό των ΕΔ.

Οι θερινές άδειες ανακλήθηκαν λόγω των ελληνοτουρκικών κι έπειτα η πλειονότητα του προσωπικού των ΕΔ αναπλήρωσαν κάπως τις άδειες, κάτι που δεν ίσχυσε προφανώς για μας, λόγω της «διπλής, τρανής αποστολής». Τώρα, με τη σφραγίδα, γίνεται τριπλή…

Ε. Η αποψίλωση των στρατιωτικών νοσοκομείων από προσωπικό(υπενθυμίζουμε ότι εφημερεύουμε για όλες τις ειδικότητες όλο το έτος) είναι πρωτόγνωρη. Εξωτερικά ιατρεία, χειρουργεία αναβάλλονται και επείγοντα περιστατικά διεκπεραιώνονται από τους λίγους που έχουν απομείνει να φυλάνε Θερμοπύλες μέχρι να ρθει η σειρά τους να κρεμάσουν το στηθοσκόπιο και να ξορκίσουν το «κακό», σφραγίζοντάς το.

Μάλιστα, το σύστημα εφημέρευσης ποιοτικώς και αριθμητικώς (υπενθυμίζουμε από Προσωπικό που επί 18μηνες δεν έχει πάρει άδεια) κρίνεται ολοένα και πιο επισφαλές κι επικίνδυνο.

ΣΤ. Ειδικώς κάποιοι Στρατιωτικοί Ιατροί εκτός από εξαντλημένοι επαγγελματίες, «ήρωες γιατροί» (σε φαντασιακό επίπεδο, βέβαια, επειδή κανείς δεν έχει πει μια καλή κουβέντα για μας) , γονείς τηλε-εκπαιδευόμενων παιδιών και τηλε-φροντιστές γονιών είναι και… τιμωρημένοι .

Ο πρώην διευθυντής του ΝΝΑ φρόντισε καταμεσής της πανδημίας να τους τιμωρήσει λόγω της συμμετοχής τους στη «συλλογικότητα» Ε.ΣΤ.ΙΑ, με επίπληξη . Βάζοντας φαρδιά πλατιά τη δική του υπογραφή και σφραγίδα, προήχθη σε Διευθυντή Υγειονομικού…

Ζ. Διακυβεύεται η υγεία του προσωπικού των ΕΔ.

Στην ΠΑ το βιώσανε με βάναυσο τρόπο καθώς το εξειδικευμένο για ιπτάμενο προσωπικό τεταρτοβάθμιο νοσοκομειακό πλαίσιο και προσωπικό του251ΓΝΑ διατέθηκε εν μία νυκτί και διατίθεται επί σειρά μηνών στο (επίσης, μονοθεματικό) ΕΣΥ.

Τα στρατιωτικά νοσοκομεία λειτουργούν με «προσωπικό ασφαλείας» λόγω ακριβώς της συμμετοχής μας στο πρόγραμμα «Ελευθερία».

Αγνοείται η μέριμνα χαρακτηριστικώς του ΠΝ για μέλη πληρωμάτων που διαμένουν επί εβδομάδες και μήνες μαζί συμμετέχοντας σε αποστολές σε σχέση με πρωτόκολλα εμβολιασμού τους και προφύλαξης τους από τον ιό.

Δεν έχει υπάρξει καμιά ενημέρωση ούτε ποτέ έχουν εξηγηθεί στους εν ενεργεία τα οφέλη από τον εμβολιασμό για τους ίδιους, τις οικογένειές τους και τη χώρα τους .

Η. Δεν υπάρχει ένα ορισμένο χρονοδιάγραμμα συμμετοχής μας στο πρόγραμμα πάνδημου εμβολιασμού. Δε γνωρίζουμε ποια πρόβλεψη υπάρχει για τη συνέχιση του εμβολιασμού εφόσον υπάρξει ξανά «εμπλοκή» στα ελληνοτουρκικά.

Γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών. Ο λαός λέει ότι «μόνο τα νεκρά ψάρια πηγαίνουν με το ρεύμα»…

στη μνήμη της Δήμητρας

Στην εικόνα θέματος

ΕΡΙΝΥΕΣ

Λέγεται κατά μεν τον Ησίοδο (βλ. Θεογονία στ.178-185) ότι οι Ερινύες γεννήθηκαν από το αίμα του Ουρανού, προκειμένου να εκδικηθεί ο ίδιος τον ευνουχισμό του από τον ίδιο του τον γιο τον Κρόνο, κατά δε τον Αισχύλο ότι ήταν κόρες της Νύκτας. Κατά τον Σοφοκλή ήταν κόρες της Γης και του Σκότους, ενώ ακολουθούν και άλλες γνώμες. Ο αριθμός τους δεν είναι ακριβής· ο Όμηρος δεν γνωρίζει τον αριθμό τους, ο Αισχύλος εισάγει ολόκληρο χορό Ερινύων, ενώ αντίθετα ο Ευριπίδης σ’ ένα δράμα του αναφέρει τρεις, με ονόματα που έδωσαν μεταγενέστεροι όπως ο Βιργίλιος, που επίσης αναγνωρίζει τρεις:

  • την Αληκτώ (ανθρωπομορφισμός της οργής και μανίας),
  • τη Μέγαιρα (ανθρωπομορφισμός του μίσους και του φθόνου) και
  • την Τισιφόνη (ανθρωπομορφισμός της εκδίκησης φόνου).

Περισσότερα ΕΔΩ

ΥΓ.

Καλό είναι κάποιοι, να έχουν κατά νου ότι οι Ερινύες παίρνουν και ανθρώπινη μορφή και οδηγούν ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΚΟΛΑΣΜΟ