H συνδρομή προς την ΕΣΤΙΑ για το 2020-ΟΔΗΓΙΕΣ και μερικές παρατηρήσεις

Η ΕΣΤΙΑ εκ του καταστατικού της είναι ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ και όμιλος, ακριβώς όπως όλες οι άλλες επιστημονικές ενώσεις.

Για την εγγραφή των μελών, ακριβώς όπως το ΣΥΝΤΑΓΜΑ ορίζει και ακριβώς όπως συμβαίνει με κάθε επιστημονική ένωση αλλά και όποιον σύλλογο, όπως τον ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ, ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ, διότι πολύ απλά, δεν μπορείς να επιτρέψεις, αυτό που δεν δικαιούσαι να απαγορεύσεις.

ΑΠΛΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΑ ΛΟΓΙΚΗ, που ο μέσος, ουδέ καν Υπομείονας, σερνόμενος σε διάφορα γραφεία και που ενίοτε περιφέρει το σαρκίο του ανα τας ΕΥΡΩΠΑΣ, εν καιρώ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΕΝΙΑΣ, καταναλώνοντας πόρους, αδυνατεί να αντιληφθεί, είμαστε όμως πρόθυμοι να τον βοηθήσουμε να το εμπεδώσει…ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

Η ΕΣΤΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ, όπως προβλέπεται, την ελεύθερη άσκηση του λειτουργήματός μας, χωρίς επεμβάσεις απο θαμώνες της γαλαρίας, που επείσθησαν ότι απο πρωτόζωα έγιναν πρωτεύοντα, καθως και την ΑΡΙΣΤΕΙΑ, την οποία την έχουν απαξιώσει.

Μετά το αποτέλεσμα της ILO αλλά και την ενημέρωση των εθνικών θεσμικών φορέων, θεωρούμε ότι έχουμε πετύχει στην αποστολή μας η οποία φυσικά και συνεχίζεται μέχρι να χτιστεί ένα υγειονομικό άριστο για το ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, όπως ακριβώς εδιδάχθημεν στην σχολή μας και στις οικογενειές μας .

Η ΕΣΤΙΑ αποτελεί πλέον, το κέντρο αναφοράς του μεγαλύτερου αριθμού των εε και εα στρατιωτικών ιατρών, όπως και των πολιτών ιατρών, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΟΛΕΜΟΥ, ως τον πρώτο επιστημονικό σύλλογο που αφορά την άσκηση της Στρατιωτικής Ιατρικής, μιας αναγνωρισμένης ξεχωριστής ειδικότητας, η οποία δεν έχει σχέση με εφευρήματα διάφορων αμοιβάδων και ΜΚΟ, όπως Αγκαλιές, προληπτικές εξορμήσεις στα νησιά προς άγραν… ψήφων ή ικανοποίηση  σκοπιμοτήτων επι του καλοπιάσματος των διαφόρων παρεπιδημούντων στην χώρα μας.

Η Στρατιωτική Ιατρική δεν ασκείται ευκαιριακά και δεν επιτρέπεται να αποτελεί εργαλείο του καθενός που θεωρεί ότι το κράτος είναι δικό του απο την όποια θέση και αν βρίσκεται.

Ειδική μέριμνα μας, αποτελεί και η ενημέρωση των νεωτέρων συναδέλφων στην εφαρμογή των νόμιμων, που τους αφορούν και πάντα εντός του πλαισίου τόσο της στρατιωτικής όσο και της επιστημονικής ιδιότητος.

Τα μέλη της ΕΣΤΙΑ είναι αυτά που απαιτούν την εφαρμογή νόμων και κανονισμών και μάλιστα με φανατική προσήλωση στην αποστολή μας.

Η Ένωση κινήθηκε με Σπαρτιατική λιτότητα και πέτυχε αυτό στο οποίο δεν προσπάθησαν καν, μεγάλα δικηγορικά γραφεία, ενώ την νομική μας αρτιότητα και την δεινότητα μας σε όποια αντιπαράθεση θα την μετρήσουν κάποιοι, εκεί που τους πρέπει και σύντομα.

Η ΕΣΤΙΑ ζητά την συνδρομή όλων των μελών της, αλλά και όλων των συναδέλφων που θέλουν να εγγραφουν ως μέλη για να συνεχίσει να επιτελεί τον σκοπό της με την ίδια αποτελεσματικότητα, όπως το κάνει εως τώρα.

Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΤΩΝ 36€ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

GR1201715580006558110269202 

Για την εγγραφή η την ανανέωση εγγραφής, στείλτε στο email  της ΕΣΤΙΑ ([email protected]), την ηλεκτρονική απόδειξη πληρωμής και μαζί με αυτήν τα κάτωθι:

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΣΤΙΑ

ΟΝΟΜΑ:

ΕΠΩΝΥΜΟ:

ΙΔΙΟΤΗΤΑ:

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ:

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΕΧΟΝ ΕΤΟΣ

ΥΓ : Σύντομα θα σηκωθεί άρθρο για την αποζημίωση εφημεριών, για τις οποίες θα επιληφθεί το νομικό τμήμα της ΕΣΤΙΑ ώστε όλοι οι συνάδελφοι να λάβουν στο ακέραιο τις αποζημιώσεις εφημεριών που δικαιούνται (διότι οι ιατροί εκτελούν εφημερίες και όχι βάρδιες)

Στην εικόνα θέματος,  Σπαρτιάτες, εικόνα που μας οδηγεί στην επεξήγηση του όρου ΥΠΟΜΕΙΟΝΕΣ

Υπομείονες ονομάζονταν στην Αρχαία Σπάρτη οι Σπαρτιάτες περιορισμένων (μειόνων) πολιτικών δικαιωμάτων.

Στη κατηγορία αυτή ανήκαν εκείνοι που ήταν από Σπαρτιάτες μεν γονείς αλλά δεν αναγνωρίζονταν ως όμοιοι, δηλαδή Σπαρτιάτες οπλίτες με πλήρη πολιτικά δικαιώματα, επειδή κατά τη παιδική τους ηλικία δεν είχαν λάβει τη καθιερωμένη στρατιωτική αγωγή για οποιοδήποτε λόγο και δεν μετείχαν στα κοινά συσσίτια (μπορεί να ήταν και μοναχοφαγάδες, όπως κάτι νεανίζοντα παππούδια που έχουν κάνει προέκταση της ιππουρίδος, την καρέκλα τους).

Οι αρχιτέκτονες της σημερινής παρακμής ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ, προφανώς λοιπόν είναι και κατώτεροι των Υπομειόνων, αλλά …έχουν πολιτικά δικαιώματα.