Eπιστολή προς τον Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

Πριν απο κάποια χρόνια, λίγο πριν την ίδρυση της ΕΣΤΙΑ, εγώ με έναν πολύ καλό συνάδελφο και ιδρυτικό μέλος, του οποίου το όνομα δεν αναφέρω ώστε να μην στοχοποιηθεί και χαρακτηριστεί απο τους υπέρλαμπρους φωστήρες, πρώην Δντες…επιστασιών, ως Οριακά Εξαίρετος, επισκεφθήκαμε κατόπιν παρέμβασης φίλου, μια νομική σύμβουλο η οποία γνωμοδοτούσε για τους εναντίον των στρατ. ιατρών καταλογισμούς. Εκ των υστέρων αντελήφθημεν ότι μας εδέχθη  απο υποχρέωση και για να διανθίσει την ώρα του καφέ. Αφού στην κυριολεξία τσακίσαμε ένα προς ένα τα επιχειρήματά της εναντίον της Στρατ. Ιατρικής, το τελευταίο της επιχείρημα ήταν ότι καλά μας κάνουν διότι σε επίσκεψη σε ιατρείο στρατ. ιατρού, υποχρεώθηκε να τον αποζημιώσει για αυτήν, με υψηλό χρηματικό ποσό. Φυσικά της απήντησα ότι αν αυτή είναι η αφετηρία της κρίσης της και των γνωμοδοτήσεών της, καταλαβαίνουμε ακόμα περισσότερο ότι έχουμε απολύτως δίκιο…και αποχωρήσαμε. Να σημειωθεί ότι τότε πριν απο περίπου 7 έτη, δεν είχαμε καν καταλάβει ότι ο 3257 ήταν φωτογραφικός και δεν γνωρίζαμε ποιοι “ψωμίζονταν” απο αυτόν.

Η κυρία για εμάς ήτο μόνον κατά ένα και μοναδικόν σημείο, εξυπνότερη απο τον μέσο συνάδελφο. Είχε καταφέρει να αμοίβεται, περίπου με 4000 ευρώ μηνιαίως (ας μας διορθώσει κάποιος αν γνωρίζει κάτι διαφορετικό), λέγοντας χωρίς καμμία συνέπεια, την γνώμη της. Την ίδια ώρα ο Δντής της όποια κλινικής σε στρατ. νοσοκομείο, με όλες τις ευθύνες και με συνέπειες, λέει την γνώμη του υπο την απειλή του οποιουδήποτε, ενώ το κράτος τον υποχρεώνει να κάνει και δεύτερη εργασία στον ελεύθερο χρόνο του για να ζήσει.

Μετά απο χρόνια, προσφάτως,  ενημερωθήκαμε ότι έτερος ευφυής πραγματικά, νομικός σύμβουλος…που λέει και αυτός την γνώμη του με το αζημίωτο φυσικά, προέβαλε ως ισχυρισμό εις τους διαδρόμους του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ότι “οι Στρατιωτικοί Ιατροί είναι προνομιούχοι διότι ξεκινούν ειδικότητα νωρίτερα απο όλους”. Επ αυτού αποφασίστηκε να ενημερωθεί, δι επιστολής, ο αξιότιμος Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Ακολουθεί η επιστολή

 

ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ

Ε.ΣΤ.ΙΑ

Προς τον Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

Κοιν: Πρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε

Μετά λύπης πληροφορηθήκαμε ότι σε πρόσφατη συζήτηση επί του ακροατηρίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου περί του καταλογισμού ποσού σε βάρος  παραιτηθέντων στρατιωτικών ιατρών διατυπώθηκε από μέλος του ΝΣΚ ο ισχυρισμός ότι οι στρατιωτικοί ιατροί ανήκουν σε προνομιούχα τάξη επειδή «παίρνουν νωρίς ειδικότητα».

Αν και η οποιαδήποτε κατάσταση περί ενάρξεως εκπαίδευσης εις την ειδικότητα, θετική ή αρνητική, δεν θα έπρεπε να αποτελεί επιχείρημα και άλλοθι για την όποια αδικία εις βάρος μας παρά μόνον κακόβουλα, θα παρακαλούσαμε να ενημερώσετε τα μέλη σας ότι μια απλή αναζήτηση στην επίσημη ιστοσελίδα των αναμονών ειδικοτήτων στην Ατττική, https://www.patt.gov.gr/edms/listes_anamonis.php

θα αποδείξει ότι οι αναμονές, ανάλογα με την ειδικότητα, είναι από 0 (μηδέν) για τη συντριπτική πλειοψηφία έως 1 με 1,5 έτος γιά τους συναδέλφους πολίτες ιατρούς.

Στην, δε, επαρχία,όπου υπάρχει μικρότερη ζήτηση, η αναμονή είναι πρακτικά μηδενική.

Ως εκ τούτου, ο εν λόγω ισχυρισμός αφίσταται της πραγματικότητας και η παγιωμένη αυτή αντίληψη ορισμένων μελών σας καθίσταται αβάσιμη με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας και διευκόλυνση του έργου σας, θα παρακαλούσαμε να ενημερώσετε τα μέλη σας ότι οι στρατιωτικοί ιατροί υπηρετούν μετά τη λήψη του πτυχίου και ως την έναρξη ειδικότητας, 1 (ένα) έτος υποχρεωτικά, στην Αθήνα στη Σχολή Εφαρμογής Υγειονομικού και από 2 έως 5 έτη στις Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, με σύνολο ως την έναρξη ειδικότητας 3 έως 6 έτη μετά τη λήψη του πτυχίου.

Την ίδια στιγμή οι πολίτες συνάδελφοι, ακόμα και απο χώρες του εξωτερικού που εκπαιδεύονται στην Ελλάδα, πολύ πριν ο μέσος στρατιωτικός ιατρός ξεκινήσει ειδικότητα, ήδη βρίσκονται προς το τέλος της ειδικότητος που έχουν επιλέξει, αν δεν την έχουν ήδη περατώσει.

Βρισκόμαστε στην άβολη θέση να σας ενημερώσουμε με το παρόν, διότι γίναμε δέκτες σοβαρότατων παραπόνων από συναδέλφους μας, ως εκ της ανεπαρκούς, όπως φαίνεται, ενημέρωσης των νομικών που ασχολούνται με το θέμα.

Περιπτώσεις σχετιζόμενες με το κυρίως θέμα, που δημιούργησε ο φωτογραφικός νόμος 3257/2004 κινούνται πλέον και σε διεθνές πεδίο (Ευρωπαϊκό Δικαστήριο).

Δεδομένου ότι μεγάλο ποσοστό των γνωμοδοτήσεών σας, κατά την εξέλιξη των υποθέσεων που έχουν έλθει εις γνώσιν μας, καθίσταται άστοχο και κατά την άποψή μας εκθέτει το ΝΣΚ, καθ’ ότι δεν είναι δυνατόν οι Νομικοί Σύμβουλοι του Κράτους να παρουσιάζονται ως αντίδικοι χωρίς να έχουν γνώση, των σε κοινή θέα, επίσημων στοιχείων, ενώ προκαλεί και βλάβη στα μέλη μας, για αυτό και προχωρήσαμε στην εν λόγω επικοινωνία.

Σε κάθε περίπτωση και επειδή γνωρίζουμε τα θέματα που αφορούν τους στρατιωτικούς ιατρούς σε βάθος, είμαστε στην διάθεσή σας για όποια άλλη επικοινωνία κρίνετε ότι θα σας βοηθήσει να καταλήγετε μελλοντικά σε γνωμοδοτήσεις βασιζόμενες σε αντικειμενικά στοιχεία.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑ

Πλοίαρχος

Ζώης Κωνσταντίνου Μπέχλης

Ειδικός Παθολόγος

Η Ένωση, τηρώντας τον νόμο, δεν θα αφήσει τίποτε αναπάντητο, έστω και αν χρειαστεί να προσφύγουμε εκ νέου όχι στο ILO, αλλά και στο διαγαλαξιακό δικαστήριο.

Στην εικόνα θέματος και στα πλαίσια των διδαχών που μας δίνει η φυλετική μας παράδοση εικονίζεται η ΔΑΜΟΚΛΕΙΟΣ ΣΠΑΘΗ

Η  συγκεκριμένη έκφραση χαρακτηρίζει τον συνεχή φοβερό και θανάσιμο κίνδυνο, που απειλεί τον άνθρωπο κάθε στιγμή, όταν αυτός θέτει ως προτεραιότητα της ζωής του την προσωπική ευημερία, τη ματαιοδοξία και τον υλισμό και προκειμένου να τα έχει στην κατοχή του καταφεύγει ακόμα και στην Ύβρη, αλλά και στην στρέβλωση αξιών όπως είναι και η δικαιοσύνη, αλλά και στην μετατροπή της λογικής σε σοφιστεία.

Ο αυλοκόλακας Δαμοκλής, υπό το φόβο της τιμωρίας, άλλαξε και έγινε ταπεινός, έτσι και αυτή η φράση είναι και μια προειδοποίηση για αλλαγή, σε όσους ακολουθούν στη ζωή τους το δρόμο του εγωκεντρισμού, του υπερκαταναλωτισμού και αυτού της προσωπικής και εφήμερης απόλαυσης έναντι του κοινού καλού και του δικαίου.

Είναι γνωστό ότι την Ύβρη την ακολουθεί η ΝΕΜΕΣΗ η οποία κινείται μεταφυσικά έξω απο τις πεπερασμένες ανθρώπινες δυνατότητες.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.