ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ, ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Η Ένωση μετά απο έρευνα που έκανε με ειδικούς νομικούς και καθηγητή του εργατικού δικαίου, θα προωθήσει το θέμα της αποζημίωσης των εφημεριών μας.

Το δημόσιο αναγνωρίζει χρέη έως και 2 ετών, πράγμα που σημαίνει πως όποιος απαιτήσει να λάβει τα δεδουλευμένα του, θα πρέπει να ζητήσει απο την υπηρεσία του, δηλαδή το νοσοκομείο του, τις βεβαιώσεις των εφημεριών του εως και δυο έτη πριν και λίγο παραπάνω και στην συνέχεια σε συνεργασία με την νομική υποστήριξη της ΕΣΤΙΑ να υποβάλει τα χαρτιά του.

Το ύψος των χρημάτων που οι κανονικά εφημερεύοντες θα λάβουν για 2 έτη ξεκινά απο 20 000  ευρώ περίπου για όσους μετέχουν στις εφημερίες ως κλήσεως με διευθυντικό βαθμό και ανεβαίνει ακόμα και στο διπλάσιο ποσό των 40.000 ευρώ για όσους είναι ειδικευόμενοι και δικαιούνται ως εκ τούτου το 100% της αποζημίωσης.

Η αγωγή θεωρείται απο τώρα ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΗ προς πίκρα αρκετών….

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Η αγωγή, υπόδειγμα της οποίας θα παρουσιαστεί στην συνέλευση στις 12 Οκτ 2019, στηρίζεται στην παραβίαση των εκ του Συντάγματος περί ισότητας. Τα στρατιωτικά νοσοκομεία συμμετέχουν στις εφημερίες του ΕΣΥ, είναι δε τέτοια η αλαζονεία που ενεφύσησε εις τα διάφορα αχαρακτήριστα όντα που παρασιτούν επι του ελληνικού δημοσίου, η δική μας αδιαφορία, ώστε έφτασαν στο σημείο να θεωρούν….ότι στον στρατό …όλα είναι ίδιες υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα η αρχή της ισότητος και της ίσης αποζημίωσης για την ίδια εργασία, παραβιάζεται

  1. Απο το γεγονός ότι συμμετέχουμε σε εφημερίες όπως οι συνάδελφοι του ΕΣΥ….ανευ της αυτής αποζημιώσεως, αυτό συνιστά αρνητική διάκριση εις βάρος μας. Επειδή διάφοροι καλοθελητές θα ισχυρισθούν ότι οι συνάδελφοι του ΕΣΥ δεν ασκούν ιδιωτικά επάγγελμά, η απάντηση είναι ότι οι πανεπιστημιακοί, ασκούν ιδιωτικά επάγγελμα , αλλα την εργασία τους στα νοσοκομεία και δη τις εφημερίες τις αποζημιώνονται
  2. Η ίδια αρχή παραβιάζεται και σε σχέση με τους στρατιωτικούς συναδέλφους οι οποίοι αποζημιώνονται δι επιδομάτων για τις ειδικές τους δεξιότητες, όπως αυτή του δύτη, η του αλεξιπτωτιστή. Η δική μας ειδική δεξιότης προφανώς δεν υφίσταται, οπότε αποζημιωνόμεθα με τον απλό μισθό που θα λάβει και εις εξ υπαξ συνάδελφος …αααα και με την ευκαιρία να δουλέψουμε περισσότερο στον ελεύθερο χρόνο μας….Στην πραγματικότητα, όχι μόνο η δεξιότητες αποζημιώνονται με επιδόματα, αλλά και αυτή η ίδια η ιδιότης, αφού τον αξκό του ΠΝ που η δουλειά του είναι πλέει…όταν πλέει λαμβάνει πλεύσιμα, ενώ τον ιπτάμενο, που η δουλειά του είναι να πετά…όταν πετά λαμβάνει πτητικό επίδομα. Είναι προφανές ότι η ιατρική ιδιότης υποτιμάται, σκοπίμως καθυβρίζεται και λοιδωρείται.

Η ΕΣΤΙΑ όπως προβλέπεται εκ του καταστατικού της, θα παρίσταται ως σωματείο σε κάθε αγωγή διεκδικήσεως των δεδουλευμένων απο το ελληνικό δημόσιο.Ήδη τουλάχιστον 12 συνάδελφοι έχουν κάνει την αρχή. Οι επόμενες αγωγές θα κοινοποιηθούν και στους αρχηγούς τόσο των 3 κλάδων, όσο και των ΔΥΓ.

Γεννάται το ερώτημα του τι συνέβαινε τόσα χρόνια και το αυταπόδεικτο και πασιφανές, ουδείς το έθιξε…

Η ΕΣΤΙΑ αποτελειώνοντας την απάτη του 3257 ….και πολλούς άλλους απατεώνες, στην συνέχεια θα ασχοληθεί εως τέλους (με όλη την σημασία της λέξεως) με το καθεστώς αμοιβών που ισχύει και αυτό διότι αποτελεί έναν νομικό θέμα που απασχολεί τα μέλη μας και ως εκ του εγκεκριμένου εκ του πρωτοδικείου καταστατικού μας, έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να το κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΑΣ….ΟΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΟΛΑ

ΥΓ

Σε όσους επιθυμούν να συνεχίσουν να υποδύονται τους δούλους, τους ευχόμεθα καλή τύχη στο δυστοπικό τους μέλλον, όπου σίγουρα θα είναι γεμάτο με άφθονους επίκουρους ιατρούς, που θα καλύπτουν τις θέσεις στα στρατ. νοσοκομεία, ώστε αυτοί να μπορούν να διατίθενται και  να προσφέρουν ακόμα περισσότερα, στα κέντρα υποδοχής των μελλοντικά νέων ελλήνων που παγίως το παρόν κράτος φέρνει.