ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Προέδρου της Ενώσεως

Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη και φίλοι της ΕΣΤΙΑ.

Δεν υπάρχει πλέον και σε κανέναν, καμμία δικαιολογία για την συμμετοχή σε μη νόμιμες διαδικασίες, η μη μόνον ο φόβος αλλά και η πονηρή σκέψη ότι…αν είμαι καλό παιδί θα με ευνοήσει το σύστημα….αυτό ας το αφήσω ασχολίαστο.

Παρακολουθήστε όμως την ειδική μεταχείριση που υπάρχει, ερευνώντας τις μεταθέσεις σε πρεσβείες  και ευνοημένες θέσεις, των συναδέλφων σας άλλων ειδικοτήτων (αναφερόμεθα σε μη ιατρούς), αλλά και λοιπών, αλεξιπτωτιστών αξκών των 9 μηνών σεμιναρίου σε κάποια σχολή.

Περίπου 6 χρονάκια βόλτες εκτός Ελλάδος,κάνουν τα χρυσά παιδιά του συστήματος, την ώρα που οι στρατ. ιατροί, πλακώνονται με κάθε σερίφη στα χοτσπότ…ή αγωνιούν για την ειδικότητα και το πώς θα αντέξουν το απογευματινό ιατρείο ώστε να δικαιώσουν, την επιλογή που έκαναν στα 18 τους χρόνια…

Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις που επειδή η πίεση, λόγω ειδικότητος, που υφίστανται…είναι μικρή, επεκτείνουν την αυταπάτη τους στο μέλλον….πχ η δερματολογία και η αλλεργιολογία…

Σε λίγο όμως οι πολύ εξειδικευμένες ειδικότητες, λόγω των αναγκών …δεν θα λαμβάνονται υπ όψιν ως τέτοιες και θα είναι όλοι…Παθολόγοι και Χειρουργοί γενικής χρήσης, διότι τι να τον κάνεις το Αλλεργιολόγο όταν δεν έχεις παθολόγο;;; θα τον βάλεις να κάνει τον παθολόγο και η ανάγκη θα σβήσει κάθε νομική δυσκολία.

Ανησυχώ για τους παιδιάτρους, διότι τα προσφυγόπουλα κανονικά λόγω ηλικίας δεν τα αγγίζει κανένας παρά μόνον οι παιδίατροι….Οπότε ο καλύτερος μας παιδίατρος, που παραμένει εν υπηρεσία, ενώ στην 7 η δεκαετία της ζωής του, έπρεπε να παίζει με τα εγγονάκια του, πιθανόν σε λίγο να ασχολείται με  τα 15 παιδάκια απο τις 7 γυναίκες του Χασάν σε κάποιο χοτσπότ, το οποίο ο ίδιος προσεφέρθη να στηρίξει…μέσω υμών φυσικά….και δεν το λέω για τα παιδάκια…να τα βοηθήσουμε όπως μπορούμε, αλλά αυτός δεν θα αντέξει  στην ηλικία του.

Ο 3257 εκδικείται, και τα μαθηματικά δεν λεν ποτέ κάτι λιγότερο απο την αλήθεια. Τελειώνοντας να ενημερώσω ότι η υπόθεση ελέγχου της ΕΣΤΙΑ στο προσωπό μου ως προέδρου, μπήκε όπως ήταν αναμενόμενο στο αρχείο, δυστυχώς, διότι πραγματικά θα ήθελα ακόμα μια ευκαιρία για ένα ακόμα μάθημα σε κάποιους που έχουν παρεξηγήσει τον ρόλο τους.

Οι απίθανοι αυτοί τύποι που προχωρούν σε τέτοιου είδους αντισυνταγματικές και παράνομες ενέργειες …εκτός όλων των άλλων χρήζουν και μιας επικαιροποίησης των νομικών τους γνώσεων ειδικά όσον αφορά το Σύνταγμα που έχουμε όλοι ορκιστεί να υπερασπιζόμαστε…

Πως όμως υπερασπίζεσαι κάτι όταν με κάθε ευκαιρία το παραβιάζεις;;;;

Τυχόν πειθαρχικοί έλεγχοι που θα γίνουν έστω και με μια επίπληξη, έχουν κερδισμένη την όποια μήνυση και αγωγή θα υπάρξει ενάντια σε αυτόν που επέβαλε την ποινή και είμαι μάρτυρας κατηγορίας σε όποιο δικαστήριο αποφασίσουν κάποιοι να σύρουν τις απίθανες αυτές προσωπικότητες.

Ας γυρίσουμε όμως στον 3257.

Η υπόθεσή μας, πέραν του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ταξιδεύει και στο Ευρωπαικό Δικαστήριο, ώστε να μην υπάρξει δυνατότητα διαφυγής για την νομική απάτη του  2004, αλλά και οσους θα κάνουν την πονηρή σκέψη να ξαναμοχλεύσουν νόμους.

Είναι γνωστό σε όλους ότι το κοινοβουλιό μας, παρά τους υπερσυνταγματολόγους που στεγάζει, έχει ένα θλιβερά αρνητικό ρεκόρ σε νόμους και τροποποιήσεις φωτογραφικού περιεχομένου, για αυτό άλλωστε και όλα κινούνται όπως κινούνται σε αυτήν την χώρα. 

Η απόφαση που θα έχουμε όταν ο χρόνος έρθει και πιστέψτε ότι έχουμε υπομονή, δεν θα αφήνει περιθώριο ούτε στο Ελ. Συνέδριο να κάνει …λάθος, αν και απο τις ως τώρα αποφάσεις, έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση του.

Γνωρίζω πολύ καλά, ότι αρκετοί παραξενεύονται απο το μαχητικό πνεύμα που και εγώ και πολλά μέλη δείχνουμε σε μια χώρα που οι αξκοί της βαρυφορτώνονται παράσημα ενώ έχουμε να πολεμήσουμε 50 χρόνια, αυτό ενοχλεί, θα πω όμως ότι έχετε δει πολύ λίγο απο αυτό το πνεύμα στο οποίο δεν έχω την αποκλειστικότητα, απλώς δεν έχετε δεί τα λοιπά μέλη και  του οποίου αληθή εικόνα έχουν σε επιτελεία και δικαστήρια όσοι έκαναν το λάθος να εμπλακούν με την ΕΣΤΙΑ.

Παραξενεύονται  οι συνάδελφοι διότι εκ φύσεως κινούμενοι προς επίλυση του ατομικού τους προβλήματος, δεν έχουν όλη την εικόνα και είναι λογικό.

ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗ και παρά αυτό που φαίνεται …είμαστε πολύ ευπροσήγοροι και ήπιοι σε σχέση με αυτό που θα έπρεπε να είμαστε.

Όταν ομιλούμε για ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ 3257, ομιλούμε για μια ομάδα, πολιτικών απο τα δεξιά και αριστερά, που σε συνεργασία με έναν υπερσυνταγματολόγο, μια ΜΚΟ και ένα υψηλά ιστάμενο πολιτικό, μόχλευσαν έναν νόμο, στην κυριολεξία νύχτα ο οποίος ευνοεί  έναν αξκό που ήθελε να αποστρατευθεί νωρίτερα, που στην συνέχεια έγινε καθηγητής σε κάποια στρατ. σχολή,  καταλαβαίνουμε όλοι το γιατί. (και καλό θα είναι να μην το ανακατέψουμε κι άλλο διότι θα βγούν και άλλα στην επιφάνεια)

Για να το πετύχουν αυτό φωτογραφικά μόνον για τον ίδιο, έπρεπε να κάνουν γης Μαδιάμ όλον τον νόμο που αφορούσε την εξέλιξη αξκών και τα υποχρεωτικά τους χρόνια.

Σε αυτό τους βοήθησε μια παρέα απαρτιζόμενη απο  μια Νοσηλεύτρια που είχε ξεχάσει τον δρόμο για το 401 και είχε χτίσει φωλιά αλλαχού, κάποιους καλούς συναδέλφους, κάτι απίθανους και κορυφαίους δικαστικούς που είχαν και αυτοί γευθεί την Ευρώπη σε θέσεις εξωτερικού και φυσικά τους έγκριτους πολιτικούς οι οποίοι επι δεκαετίες μας σώζουν, θα εξαίρεσουμε έναν έντιμο βουλευτή του οποίου το όνομα δεν θα το αναφέρουμε τώρα και ο οποίος αντέδρασε .

Η γνώση αυτή που μόλις παρετέθη, δεν ήρθε επειδή κάποιος μας την είπε, όπως κάνει η ΕΣΤΙΑ και εμείς σε εσάς, αλλά επειδή επι 7 χρόνια ψάχναμε την κάθε λεπτομέρεια για να καταλάβουμε πώς και γιατί έτσι ξαφνικά, αρχίσαν να ασχολούνται με τους στρατ. ιατρούς.

Την γνώση αυτή την επικοινωνήσαμε στο μέτρο του δυνατού και στις δικαστικές αρχές, διότι πολλά είναι γνωστά, αλλά δεν μπορούν να ειπωθούν όλα .

Το αποτέλεσμα ήταν να γίνει κατανοητή η σκοπιμότητα που κρυβόταν και να αποκτήσουμε  κάποια ελευθερία κίνησης στις υποθέσεις των συναδέλφων που παραιτούντο.

Όσο για τις στρατ. αρχές και τον νυν Υπουργό, όταν απεστάλη επιστολή που του επεσήμανε μέρος των όσων συμβαίνουν…έσπευσε μέσω του ΑΓΕΝ,  ο οποίος  θα αντιληφθεί τις εκκρεμότητες που έχει, να προχωρά σε ΕΔΕ εναντίον τόσο εμού, όσο και εναντίον ιδρυτικών μελών που οδεύουν στον βαθμό του Συνταγματάρχη (ενώ ήδη έπρεπε να είναι τουλάχιστον ταξίαρχοι, κάποιοι δε, αν μάλιστα έχουν χάσει και χρονιά μπορεί να είναι και μεγαλύτεροι του ίδιου του ΑΓΕΝ-ΑΓΕΣ-ΑΓΕΑ). Αυτό είναι το επίπεδο σεβασμού, κατανόησης και γνώσης των ανθρώπων που βρίσκονται σε αυτές τις θέσεις και που ενώ πιστεύαμε ότι έχουν θέληση να λύσουν προβλήματα, διαπιστώνουμε άλλα. Πολύ φοβάμαι δε, για το τι θα επακολουθήσει σε Εθνικό Επίπεδο, αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση που αν την ανοίξουμε και με τα στοιχεία που αφορούν το MEDICAL INTELLIGENCE, το οποίο διαλύθηκε…κάποιοι θα τρέχουν με βαριές κατηγορίες, ας ασχοληθούν λοιπόν με αυτό που μπορούν…τα χοτ σποτ.

Φυσικά μέσα σε όλον αυτόν τον αγώνα εμφανίζονται και κάποιοι συνάδελφοι, μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, κυρίως απο χαλαρές ειδικότητες, που νομίζουν ότι η ΕΣΤΙΑ είναι ο Σύνδεσμος απομάχων, για να μαζευόμαστε και να κλαίμε τα νιάτα μας και να κανονίζουμε τον επόμενο χορό και δυσανασχετούν γιατί το ύφος δεν ταιριάζει στο βραδυνό τσάι που πίνουν στα ανάκτορα, ή νιώθουν ότι διχαζόμαστε (!!!!)…και λεν:  ποιοι είστε εσείς που θα πείτε ότι κάποιοι συνάδελφοι είναι κακοί;;; κλπ

Λοιπόν….εμείς είμαστε αυτοί που επι 7 χρόνια ξεδιπλώσαμε το κουβάρι και ξηλώσαμε την τέντα πίσω απο την οποία κρυβόταν όλη αυτή η μόχλευση που έχει γίνει θηλειά στο λαιμό των νέων συναδέλφων…και όσοι εν γνώσει τους, δυσανασχετούν, γίνονται έστω και αθελά τους συνεχιστές των απίθανων τύπων του 2004, με τις ευνοημένες ειδικότητες, που θέλουν να τρέχουν οι σκληρές ειδικότητες και να στηρίζουν τα νοσοκομεία,  για να υποδύονται αυτοί τους έγκριτους στρατ. ιατρούς χωρίς καν να έχουν ευθύνη κλινικής.

Η ΕΣΤΙΑ θα προχωρήσει εως τέλους στην ολοκλήρωση της αποστολής της.

Σύντομα θα γίνει κάλεσμα για συνέλευση, με θέμα την τροποποίηση καταστατικού…. και μην ξεχνάτε …..

Η ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤ. ΙΑΤΡΩΝ δεν είναι κλαμπ της Αγγλικής Εξοχής, ούτε ένωση φιλοτελιστών…

Είναι ένωση επιστημόνων με γαλβανισμένο το μαχητικό αληθινό στρατ. πνεύμα, που προάγει την τέχνη μας και υπερασπίζεται και τα εργασιακά μας δικαιώματα, απαρτιζόμενη απο ανθρώπους που γνωρίζουν ότι:

ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΑΝΕΥ ΑΡΕΤΗΣ …ΑΓΥΡΤΕΙΑ ΕΣΤΙ

και όσοι έχουν ασχοληθεί, γνωρίζουν πως η ΑΡΕΤΗ είναι κόρη του ΑΡΗ…

Επιστήμων, υποτακτικός και κόλακας…δεν είναι επιστήμων.

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΠΝΕΥΜΑ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΣΚΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑ

Πλοίαρχος (Ι)

Ζώης Κωνσταντίνου Μπέχλης

Ειδικός Παθολόγος