ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ

Η ΕΣΤΙΑ , εκ του καταστατικού της, απαιτείται να υποβάλει προτάσεις για το σύνολο των ΕΔ.

Αυτό είναι απολύτως θεμιτό, διότι εαν οι πρώτοι των πρώτων δεν συμβουλεύσουν προς την πρόοδο των ΕΔ, τότε ποιός θα το κάνει;;;;

Οι στρατιωτικοί ιατροί έχουν πολλαπλές υποχρεώσεις και καθήκοντα και ένα ηθικό χρέος είναι και αυτό.

Μας απασχολεί απο την πλευρά του υγειονομικού, η καταχρηστική αύξηση των ορίων ηλικίας των στρατ. ιατρών απο τον βαθμό του συνταγματάρχη και άνω, κάτι που μας έχει οδηγήσει σε τραγελαφικές καταστάσεις, με ηγεσίες που βαδίζουν στην έβδομη δεκαετία της ζωής τους. Αυτό δεν γίνεται σε κανέναν σύγχρονο στρατό, είναι εις βάρος του υγειονομικού, οδηγεί το νέο αίμα σε παραιτήσεις ενώ δημιουργεί καταστάσεις παρεξηγήσιμες, αφού ο νεώτερος σε ηλικία ανώτατος αξκός των όπλων έχει ιεραρχικά ως νεώτερο τον κατά μια δεκαετία γηραιοτερό του ιατρό.

Ταυτόχρονα απαιτείται να αξιολογηθή το θέμα των στρατ. σχολών.

Έχουν ακουστεί πολλά, μια απο τις απόψεις είναι ότι είναι αναγκαίο για να μπείς  σε στρατ. σχολή να έχεις υπηρετήσει θητεία, στην συνέχεια 1 χρόνο ως υπαξ και μετά κατόπιν αξιολόγησης να έχεις το δικαίωμα συμμετοχής σε εξετάσεις, η δε φοίτηση σε στρατ. σχολή, δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 2 έτη.

Όπως και να έχει η ΕΣΤΙΑ θα αγωνιστεί για την ύπαρξη κανονικότητας, την κατάργηση, η τροποποίηση του 3257, που αποτελεί προιόν νομικής φωτογραφικής μόχλευσης και φυσικά την ενημέρωση τόσο των μαθητών όσο και των υποψηφίων, αλλά και πολλά άλλα που θα συντελέσουν στην εύρυθμη οργάνωση ενός ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ με την ηγεσία του να είναι εθνικά ελληνική.

Οι προτάσεις μας θα γίνουν επισήμως με απόλυτη έκθεση κάθε δυσλειτουργίας που επήλθε στα προηγούμενα έτη και φυσικά με το Θάρρος που μας χαρακτηρίζει.

Ευχόμεθα Καλή Αρχή στην νέα ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, ειδικότερα δε στην εμβληματική μορφή του πρώην ΑΓΕΣ κ. Στεφανή.