Τι ακριβώς συνέβη το 2004;

Γράφει ο κ. Κωνσταντίνος Δ. Βέρρος Γενικός Αρχίατρος ε.α. Ιδρυτικό μέλος Ε.ΣΤ.ΙΑ. Μέλος επιτροπής αποστράτων Ε.ΣΤ.ΙΑ. Τι ακριβώς συνέβη το 2004; (ή αλλιώς πώς το ψευτορωμέικο αποφάσισε να...

23 8
23 8

catch3aΓράφει ο κ. Κωνσταντίνος Δ. Βέρρος

Γενικός Αρχίατρος ε.α.

Ιδρυτικό μέλος Ε.ΣΤ.ΙΑ.

Μέλος επιτροπής αποστράτων Ε.ΣΤ.ΙΑ.

Τι ακριβώς συνέβη το 2004;

(ή αλλιώς πώς το ψευτορωμέικο αποφάσισε να εξαπατήσει τους κουτόφραγκους)

Είναι καλό να γνωρίζουμε όλοι οι συνάδελφοι το πώς συμπεριφέρεται έναντι ημών το ελληνικό κράτος με εκπροσώπους του όπως πχ κάποιοι τ. ΥΕΘΑ και πολλοί άλλοι για τους οποίους θα μιλήσουμε όταν έρθει η ώρα.

Εως το 2004, ο οιοσδήποτε αξκός, εφόσον ήταν εν ενεργεία, απόσβενε την υποχρέωσή του. Βέβαια μέχρι τότε υπήρχε ο εξαναγκασμός της κατάστασης γενικής επιστράτευσης η οποία διατηρείτο όχι γιατί οι πολιτικοί μας είχαν ποτέ την πρόθεση ή το σθένος να αξιοποιήσουν την στρατιωτική ισχύ της χώρας, αλλά για να κρατούν δέσμιους τους στρατιωτικούς με την απειλή του στρατοδικείου. Όμως Ολυμπιακοί Αγώνες και κατάσταση γενικής επιστράτευσης δεν ταίριαζαν και πολύ καλά.

Έως το 2004, λοιπόν,  ο αξκός που ήταν σε άδεια… απόσβενε την υποχρέωσή του.

Οι κυρίες αξκοί που ήταν σε ενδιαφέρουσα και άρα σε άδεια απόσβεναν την υποχρέωσή τους.

Οι αξκοί που φοιτούσαν σε σχολεία, σε πανεπιστήμια, σε σχολές απόσβεναν την υποχρέωσή τους.

Ακριβώς το ίδιο συνέβαινε και με τους ιατρούς οι οποίοι και φοιτούσαν στο σχολείο εξειδίκευσης για λήψη ιατρικής ειδικότητας αλλά και με τους ιατρούς ή άλλης κατηγορίας αξκούς που φοιτούσαν σε οποιοδήποτε σχολείο.

Έως το 2004 η ανώτατη χρονική υποχρέωση για τον οποιονδήποτε αξκό σαφώς οριζόταν ότι δεν μπορούσε να είναι μεγαλύτερη των 25 ετών.

Όλο αυτό θεωρήθηκε ως υπερβολικό και η Ελλάς δεσμεύθηκε ότι θα κατεβάσει το όριο στα 15 έτη και προχώρησε στην θέσπιση της τροποποίησης του 1400/1973 με τον 3257/2004.

Τι σκέφτηκαν όμως οι αχαρακτήριστοι κύριοι για να κοροϊδέψουν την Ευρώπη και να συνεχίσουν τις λεόντειες και καταχρηστικές δεσμεύσεις; (ακούγονται πολλά για το ποιός το έκανε και ποιος ή ποια το σκέφθηκε… λίγες αμφιβολίες).

Με ποιά απειλή θα αντικαθιστούσαν την απειλή στρατοδικείου;

1. Ξαφνικά αποφάσισαν ότι ο χρόνος εκπαίδευσης, εκτός της υποχρέωσης που δημιουργεί, δεν προσμετράται στην παραγραφή της όποιας υποχρέωσης. Έτσι αλλοιώνοντας το πνεύμα του νόμου προσέθεσαν όσα χρόνια αφαίρεσαν για χάρη της ΕΥΡΩΠΗΣ από την πίσω πόρτα, δημιουργώντας ψευδείς υποχρεώσεις που θα μπορούσαν να  είναι προϊόν μεθόδευσης από εγκληματική συμμορία η οποία όπως είναι και αναμενόμενο δεν έχει κανέναν σεβασμό για την ιδιότητα του ε.ε αξκού όπως συνέβαινε προ του 2004.

2. Έσβησαν παντελώς την όποια αναφορά σε ανώτατο όριο. Έτσι ενώ ως το 2004 το ανώτατο όριο ήταν τα 25 έτη τώρα το ανώτατο όριο επεκτείνεται στο …. άπειρο.

Αποτελεί όνειδος για τις ΕΔ και τα στελέχη, η προσπάθεια εξαναγκασμού τους σε υπέρογκες υποχρεώσεις δια χρεώσεων που αποτελούν προϊόν, πιθανόν, νομιμοποιημένης απάτης.

Μαθαίνουμε ότι υπάρχει σε εξέλιξη τροποποίηση του 1400/73, στην οποία, όσοι ασχολήθηκαν και οι οποίοι ήταν οτιδήποτε άλλο εκτός από ιατροί, θα παραλείψουν και το ανώτατο όριο ξανά, διότι έτσι πιστεύουν κάποιοι ότι θα αποφύγουν τον έλεγχο.

Συνεχίζεται επίσης η πρακτική καταστρατήγησης της ιδιότητας του ε.ε αξκού, μη αναγνωρίζοντάς του αυτό το οποίο ίσχυε έως το 2004 και επί δεκαετίες, δηλαδή ότι κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης εκτελεί εντολές και άρα εκτελεί την υποχρέωσή του και ως εκ τούτου την αποσβένει.

Άλλωστε υποχρέωση αποσβένεται και στην αναρρωτική άδεια και στην άδεια κυήσεως.

Όλα αυτά προκαλούν όχι μόνον το γέλωτα αλλά τη λύπη και τον οίκτο για τις μεθοδεύσεις στις οποίες κατέφυγαν και  καταφεύγουν οι γνωστοί νυν και μελλοντικά,  πιθανόν, υπόδικοι και για τις οποίες παρά τις θλιβερές εξαιρέσεις,  είμαστε σίγουροι πως όσοι έχουν ταυτιστεί με το στρατιωτικό λειτούργημα, έστω και μετά από μακράν περίοδο ειρήνης, έχουν διαφορετική γνώμη.

 Όλο αυτό είτε θα διορθωθεί με την αυτορρύθμιση, είτε θα καταπέσει έως το ΣΤΕ ή και νωρίτερα.

Όπως και να ‘χει, ήδη με τους νόμιμους μηχανισμούς ενημερώνονται τα αρμόδια Ευρωπαϊκά όργανα και οι συνέπειες προβλέπεται να είναι βαρύτατες ειδικά τώρα που αναλαμβάνουμε ως χώρα και την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ελλάδα υποχρεούται να προσαρμοσθεί στα ευρωπαϊκά δεδομένα, και να τιμήσει τη δέσμευσή της χωρίς υπεκφυγές και πανουργίες οι οποίες χαρακτηρίζουν κάποιους καταδικασμένους πολιτικούς και οι οποίοι δεν πρέπει να συνεχίσουν να χαρακτηρίζουν την χώρα.

Η Ε.ΣΤ.ΙΑ. ενθαρρύνει τους αναγνώστες να σχολιάσουν ελεύθερα στην παρούσα σελίδα. Εσωτερική συζήτηση στο σχετικό νήμα στο forum.
In this article

Join the Conversation

8 comments

 1. ΠΕΖ Απάντηση

  Είναι ακριβώς όπως τα λέει ο κ Γενικός.
  Επειδή μάλιστα στην επιτροπή αναθεωρήσης συμμετείχε συμμαθητής μου απο το διπλανό γραφείο του πενταγώνου,εν τιμή σας βεβαιώ ότι τα μέλη της το μόνο που κάναν ήταν να βρίζουν τους γιατρούς και να σκέφτονται πως θα τους δουλέψουν για να τους φορτώσουν περισσότερα χρόνια και μάλιστα στα μουλωχτά.
  Και εγώ ως γνήσιος ελληνας με όλα τα ελαττώματα και πρώτο αυτό του φθόνου, το ίδιο θα έκανα, αλλά ένας στρατιωτικός ιατρός έσωσε τον πατέρα μου με ξεστράβωσε και διαπίστωσα ότι όλα όσα λέγαν ήταν προιόντα κακοήθειας και συμπλεγμάτων.
  Πραγματικά καλή συνέχεια στον δύσκολο αγώνα σας και καιρός ήταν να παν κάποιοι στα μανταλάκια.

 2. nikos nikoy Απάντηση

  Και μετά λέμε ότι θα πάμε μπροστά
  ΑΙΣΧΟΣ ΜΕ ΤΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ
  Κάποιοι κάνουν το κομμάτι τους εκθέτοντας την ανώτατη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία.
  Μην νομίζετε ότι σε αυτές τις αισχρότητες συμφωνεί ο κ. Αβραμόπουλος…ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

 3. ΑΙΑΣ Ο ΤΕΛΑΜΩΝ Απάντηση

  Είναι πρόδηλο ότι οι πολιτικοί είχαν εκ των έσω βοήθεια και πληροφόρηση για να στήσουν τον 3257/2004.

  Οι ευθύνες των υπουργών με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών έχουν παραγραφεί. Δεν έχουν παραγραφεί καθόλου όμως οι ευθύνες των στρατιωτικών που τους συμβούλευσαν και τους οδήγησαν στην προετοιμασία αυτού του νόμου. Μπορείτε να ζητήσετε τα εισηγητικά των στρατιωτικών και να τους προσάγετε 5-10 ποινικά αδικήματα, όπως παράβαση καθήκοντος, ψευδή βεβαίωση και απιστία προς την υπηρεσία.

  Η προηγούμενη επιστολή ΕΣΤΙΑ του Οκτωβρίου που διάβασα προηγουμένως ήταν σαφέστατα κορυφαία κίνηση σε νομικό επίπεδο, γιατί στοχεύει ξεκάθαρα στο να τεκμηριώσει δόλο στρατιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων αν και στον καινούργιο νόμο του 2013 συνεχιστεί η ίδια κατάσταση.

 4. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Απάντηση

  Για μένα το θέμα θα τελειώσει θετικά και η δικαιοσύνη θα λάμψει.

  1000 στρατιωτικοί γιατροί που αντιπροσωπεύει η ΕΣΤΙΑ και που συνομιλούν λόγω εργασίας με 200 άτομα την ημέρα, σημαίνει δυνατότητα ενημέρωσης 200000 ατόμων την ημέρα.

  Κανείς δεν θέλει να εκτεθεί, ιδίως μάλλον με αυτή την ιστορία που και η ίδια η ΕΕ έχει ήδη δικαιώσει τις θέσεις της ΕΣΤΙΑ.

 5. MANOS Απάντηση

  Φανταστείτε να σκάσει η βόμβα της κομπίνας, διότι περι κομπίνας πρόκειται, με την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ απο την Ελλάδα ΚΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΑΒΡΑΜΟ του οποίου φυσικά και δεν του έχουν πει τίποτα…
  Θέλω να δώ τότε οι έγκριτοι νομικοί πως θα δικαιολογηθούν ειδικά όταν βρεθούν απέναντι απο το πάντσερ της ΕΣΤΙΑ ξέρετε ποιόν

 6. Τσοχατζο... Απάντηση

  Επειδή είναι κρίσιμες στιγμές λόγω σύνταξης νέου νόμου, θα πρέπει όσοι
  εμπλακούν να γνωρίζουν ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τι πρόκειται να συμβεί αν σκεφτούν να μας ξαναεξαπατήσουν… (δες επικεφαλίδα)

 7. MANOS Απάντηση

  Πόσο απλούστερο να γίνει ότι τους πήραμε είδηση;
  Μέχρι το 2004 τα χρόνια εκπαίδευσης μετράν κανονικά όπως όλα….ξαφνικά αποφασίζουν κάποιοι στα επιτελεία ότι δεν μετράν…και τα φορτώνουν στην υποχρέωση.
  Το ερώτημα ειναι απλο…συντάσσεται η επίσημη ηγεσία με αυτήν την ΑΠΑΤΗ…διότι η πριν το 2004 κάναν απάτη επι 100 χρόνια η μετά…
  Το 2004 αναγκαστήκαν να αφαιρεσουν χρόνια υποχρέωσης τα οποία τα ξαναπρόσθεσαν…
  Αυτα τα κάνα αξκοί συνάδελφοι όπλων σωμάτων και κατι περίεργες νοσηλεύτριες που δεν ξέραν να γράψουν το ονομά τους αλλά ως ανίκανες η υπηρεσία τις είχε στο πεντάγωνο και κάναν δημόσιες σχέσεις , γράφαν προσόντα και θάβαν τα ζωντόβολα τους συναδέλφους.
  Δεν θα κοιταζόμαστε με αγάπη απο δω και μπρός με πολλούς …είναι γνωστοι, διότι αφού κάναν ότι κάναν, μετά κομπορημονούσαν κιόλας πως μας την φέραν….Τους γνωρίζουμε και γνωρίζουμε και τους τωρινούς.
  Οι υπηρετούντες τους κλέφτες τζοχατζοπουλαίους και λοιπούς….ΚΑΤΑΝΤΙΑ

 8. ΚΥΝΑΙΓΕΙΡΟΣ Απάντηση

  Το αίσχος του 3257/2004 και οι αλητείες του (αντισυνταγματικότητα) είναι πολλαπλές. Δεν είναι μόνο ότι δεν προσμετρούν τα έτη ειδίκευσης ως υποχρεωτικά χρεώνοντας επιπλέον και 5 έτη, αλλά προσφάτως διαπίστωσα εγγράφως ότι αυθαιρέτως, εκ προθέσεως και εν πλήρη γνώση δεν προσμετρούν στα υποχρεωτικά ούτε την 3μηνη διακοπή ειδικότητας που επιβλήθηκε το 2004 για υποχρεωτική συμμετοχή στους Ολ. Αγώνες 2004, ούτε την αναρρωτική άδεια!! Επίσης γράφουν στα παλαιά υποδήματά τους όχι μόνο το Σύνταγμα αλλά και αποφάσεις Ελεγκτικού Συνεδρίου (2996/2012, σελ.6) που λαμβάνοντας υπόψη την αρχή της αναλογικότητας (Άρθρο 25 Συντάγματος) αναγράφουν : συνάγεται ότι δεν δύναται να θεωρηθεί ως χρόνος εκπαίδευσης και ο χρόνος εξειδίκευσης των στρατιωτικών ιατρών και συνακόλουθα για τον υπολογισμό του χρόνου παραμονής στο στράτευμα πρέπει να προσμετρηθεί (συνυπολογιστεί) ο πραγματικός χρόνος εξειδίκευσης αυτών, όσος κι αν είναι, αφού συνιστά χρόνο πραγματικής υπηρεσίας και όχι χρόνο εκπαίδευσης, δηλαδή έχει γενική εφαρμογή για όλους τους στρ. ιατρούς, καθώς και ότι η μη προσμέτρηση των ετών ειδίκευσης στα υποχρεωτικά είναι εσφαλμένη ερμηνεία και μη σύννομη εφαρμογή του Ν.3257, δηλαδή λάθος και παρανομία (2475/2011-σελ.17, 1970/2013-σελ.22). Από πότε το λάθος και η παρανομία κατοχυρώθηκαν νομικά, επειδή γίνονται εδώ και 10 χρόνια? Συνολικά ο 3257/2004 παραβιάζει κατάφωρα τα Άρθρα Συντάγματος 4παρ1+2, 16παρ.4 και 25παρ.1+2+3 (προτρέπω να τα διαβάσουν όλοι οι συνάδελφοι για να καταλάβουν τι γίνεται, είναι σύντομα, σαφέστατα και κατανοητά ακόμα και από μη νομικούς).
  Επιπλέον αποδεικτικό των καταχρήσεων του εν λόγω νόμου-εκτρώματος είναι και η χρέωση λόγω μετεκπαίδευσης εξωτερικού, όπου ανεξαρτήτως του υποχρεωτικού χρόνου που έχει ήδη ξεχρεωθεί λόγω μετεκπαίδευσης, χρεώνουν τον υπολειπόμενο + το σύνολο του κόστους μετεκπαίδευσης εξωτ/κου. Δηλαδή αν παραιτηθεί κάποιος 1 μέρα πριν συμπληρώσει, θα χρεωθεί μισθό 1 μέρας + όλο το κόστος μετεκπαίδευσής του!!! Δηλαδή αφού θα έχει αξιοποιηθεί από τις ΕΔ για χρόνο διπλάσιο αυτού της μετεκπαίδευσης παρά 1 μέρα, το Δημόσιο θα εισπράξει και όλο το κόστος της, βγάζοντας και τρελλό κέρδος αποπάνω δηλαδή!!! Εμπλεκόμενοι σε όλη αυτή την ιστορία δεν είναι μόνο οι εισηγητές του Ν.3257, αλλά και ένστολοι του παρόντος που εν πλήρη γνώση και συνείδηση εμμένουν στην κατάχρηση εξουσίας και σε παρανομίες εις βάρος των στρκων ιατρών, συνεχίζοντας την καταδυνάστευση στρκου προσωπικού που αναγράφεται σε 2 σημεία στην εισηγητική έκθεση του 3257.
  Και η κατάχρηση εξουσίας δεν τελειώνει εδώ. Για τη μη πληρωμή εφημεριών (Ν.3205/2003), φυσικά μόνο των στρκών ιατρών στα στρ. νοσοκομεία, πέραν της παραβίασης κυρίως των Άρθρων 4παρ.2, 22παρ.1+4 και 25παρ.3 του Συντάγματος (παρακαλώ διαβάστε τα), εμπλέκονται εκτός από τους εισηγητές του νόμου αυτού (όσον αφορά το ειδικό μισθολόγιο των στρκων όπου εξαίρεσαν τους στρ. ιατρούς από την αμοιβή εφημεριών) και οικονομικοί αλλά και νομικοί σύμβουλοι που με τη γνωμοδότησή τους πρακτικά παραπλανούν, αφού γράφουν στα παλιά τους υποδήματα το Σύνταγμα αγνωώντας το. Θα πρέπει να διερευνηθεί και ο τουλάχιστον περίεργος (για να μην πω κάτι βαρύτερο) ρόλος ορισμένων νομικών συμβούλων σε όλες αυτές τις υποθέσεις αλλά και οικονομικών. Υπόψη ότι οι ΕΔ έχουν τη θλιβερή μοναδικότητα να είναι ο μόνος εργοδότης της χώρας, δημοσίου ή ιδιωτικού που δεν πληρώνει εφημερίες στους στρ. ιατρούς.